Komoly bírságot kaphat a magyar halastó tulajdonosa: sokkoló, amit tett

Komoly bírságot kaphat a magyar halastó tulajdonosa: sokkoló, amit tett

MTI
A Berettyóújfalui Járási Ügyészség hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki az általa üzemeltetett halastóban elpusztult haltetemeket egy mezőgazdasági területre borította - közölte az ügyészség kedden a honlapján.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A közlemény szerint a férfi egy Hajdú-Bihar vármegyében található halastó tulajdonosa, a tóban azonban üzemeltetési engedély nélkül tenyésztett különböző fajtájú halakat. A férfi, miután a halak az oxigénhiány miatt tömegesen elpusztultak, április 13. és 22. között utánfutóval egy Gáborján külterületén található földterületre vitte a tetemeket és a tulajdonos engedélye nélkül ott több kupacban elhelyezte. A földön hét különböző fajtájú hal tetemét találták meg; az össztömegük meghaladta az ezer kilogrammot - tették hozzá.

Hangsúlyozták, hogy a hulladékgazdálkodási szabályozás értelmében a haltetemek hulladéknak minősülnek. A kezeletlenül, szántóföld mellé leborított hulladék pedig alkalmas az emberi élet, testi épség, egészség, a föld, a víz, a levegő vagy azok összetevőinek veszélyeztetésére. A Berettyóújfalui Járási Ügyészség indítványozta, hogy a Berettyóújfalui Járásbíróság a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki - áll a közleményben.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?