Lebuktak a magyar sertéstolvajok: nem is gondolnád, mennyi állatot loptak el

Lebuktak a magyar sertéstolvajok: nem is gondolnád, mennyi állatot loptak el

agrarszektor.hu
Vádat emelt a Mezőtúri Járási Ügyészség három férfi ellen, aki 65 sertést és több tonna takarmányt tulajdonított el a múlt év elején egy túrkevei telepről - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a két túrkevei és a mezőtúri férfit bűnszövetségben elkövetett lopással vádolják.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A három férfi 2023. január elején egyeztetett a bűncselekményről, miután megtudták, hogy a sertéstelep kamerarendszere mikor van kikapcsolva. A takarmányra és a sertésekre az egyikük szerzett vevőt. A lopások idejét, mennyiséget a vevői igényekhez szabták, és előre megállapodtak a vételár felosztásának módjában is. A vádlottak közül ketten 2023. január eleje és 2023. február 24. között heti rendszerességgel összesen 65 sertést, valamint 2,5 tonna takarmányt tulajdonítottak el a telephelyről, ezeket személygépkocsival és ahhoz kapcsolt utánfutóval szállították el. Ezt követően egy-két napon belül a harmadik társuk értékesítette az árut, amelyről a vevők nem tudták, hogy lopott. Az eltulajdonított sertések és takarmány értéke mintegy 4 millió forint volt. A nyomozás során 31 sertést lefoglaltak, ezek értéke megtérült.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?