Lebuktak a magyar sertéstolvajok: nem is gondolnád, mennyi állatot loptak el

Lebuktak a magyar sertéstolvajok: nem is gondolnád, mennyi állatot loptak el

agrarszektor.hu
Vádat emelt a Mezőtúri Járási Ügyészség három férfi ellen, aki 65 sertést és több tonna takarmányt tulajdonított el a múlt év elején egy túrkevei telepről - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a két túrkevei és a mezőtúri férfit bűnszövetségben elkövetett lopással vádolják.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A három férfi 2023. január elején egyeztetett a bűncselekményről, miután megtudták, hogy a sertéstelep kamerarendszere mikor van kikapcsolva. A takarmányra és a sertésekre az egyikük szerzett vevőt. A lopások idejét, mennyiséget a vevői igényekhez szabták, és előre megállapodtak a vételár felosztásának módjában is. A vádlottak közül ketten 2023. január eleje és 2023. február 24. között heti rendszerességgel összesen 65 sertést, valamint 2,5 tonna takarmányt tulajdonítottak el a telephelyről, ezeket személygépkocsival és ahhoz kapcsolt utánfutóval szállították el. Ezt követően egy-két napon belül a harmadik társuk értékesítette az árut, amelyről a vevők nem tudták, hogy lopott. Az eltulajdonított sertések és takarmány értéke mintegy 4 millió forint volt. A nyomozás során 31 sertést lefoglaltak, ezek értéke megtérült.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?