2020. július 6. hétfő Csaba

Hírek - Állat

340 milliós fejlesztésbe kezd a Hortobágyi Halgazdaság

A tegnapi közlönyből tudtuk meg, hogy a kormány 170 millió forintos önerőt biztosít az állami tulajdonban lévő halgazdaság fejlesztési terveihez. A társaság közel 5000 hektárnyi halastavat működtet, ezzel Európa egyik legnagyobb pontytermelő gazdasága. Most a keltetőhöz, a vízminőség figyeléshez és feldolgozáshoz kért támogatást.
 
 

A Hortobágyi Halgazdaság 1916 óta gazdálkodik a Hortobágyon. 5000 hektrányi tófelület és mintegy 700 hektárnyi mezőgazdasági terület tartozik hozzá. A társaság az 1167/2019. (III. 27.) Korm. határozat értelmében a Halgazdálkodási Operatív Program keretében 176 millió 150 ezer forintot kap a kormánytól, hogy a következő célokhoz szükséges önerőt felmutathassa:

1. a halkeltető üzemem felújítására, valamint eszközbeszerzésre;

2. eszközbeszerzésre a tavak  vízminőségének folyamatos és azonnali eredményt mutató ellenőrzéséhez;

3. a halfeldolgozó üzemem felújítására, a technológia fejlesztésére.

A kormány felhívja a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. útján gondoskodjon az állami tulajdonban lévő halgazdaság támogatási kérelmeihez szükséges önerő biztosításáról. Tekintve az 50 százalékos támogatási intenzitást, a beruházás volumene mintegy 340 millió forintot tehet ki.

Forrás: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu