Bréking! Fontos döntést hoztak a madárinfluenza miatt Komárom-Esztergom megyében

Bréking! Fontos döntést hoztak a madárinfluenza miatt Komárom-Esztergom megyében

agrarszektor.hu
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2021. február 8-án feloldotta Komárom-Esztergom megyében a madárinfluenza miatt elrendelt védőkörzeteket. Az enyhítő intézkedés annak eredménye, hogy január 6-a óta nem regisztráltak új esetet a szakemberek a megyében.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Magyarországon idén Komárom-Esztergom, valamint Bács-Kiskun megyét érintette, illetve érinti a madárinfluenza járvány. Köszönhetően annak, hogy Komárom-Esztergom megyében január 6-a óta nem fordult elő újabb megbetegedés, a Nébih február 8-án elrendelte a védőkörzetek feloldását, olvasható a hatóság honlapján.

A megye járvány által sújtott baromfitelepein jelenleg is zajlanak a végfertőtlenítések, a munkálatok várhatóan a jövő hét elejére fejeződnek be. Amennyiben a járványügyi helyzet továbbra is kedvezően alakul, úgy február 17-én a megfigyelési körzetek feloldására is sor kerülhet, ezzel együtt pedig újraindulhatnak a belföldi és az Európai Unióba irányuló kereskedelmi szállítmányok.

Bács-Kiskun megyében sajnos kevésbé biztató a helyzet, ugyanis az elmúlt héten az elsődleges madárinfluenza kitörés 1 km-es körzetén belül újabb három másodlagos kitörést állapított meg a hatóság. Mindhárom esetben tojótyúktartó gazdaságban jelentkezett a megbetegedés, ahol összesen mintegy 110 ezer állat leölésére került sor. Emiatt a védőkörzetek feloldása legkorábban február végén várható a megyében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31