2020. július 13. hétfő Jenő

Hírek - Állat

Forradalmi újítás Európában! Megérkeztek a tehenek a világ első úszó tejüzemébe

32 tehén érkezett a világ első úszó tejüzemébe, amely Rotterdamban található. Az úszó gazdaság azzal a céllal épült, hogy megoldást találjon a növekvő népesség élelmiszerellátására úgy, hogy közben a lehető legkisebb földterületet foglalja el. A tervek szerint az állatok összesen 800 liter tejet termelnek majd naponta.
 
 

Megérkezett 32 tehén a világ első úszó gazdaságába Rotterdamba, amelyet azzal a céllal hoztak létre, hogy új módszereket találjanak a növekvő népesség ellátásra úgy, hogy közben a lehető legkisebb földterületet veszik igénybe hozzá - írja a www.farminguk.com. Világszinten ugyanis folyamatosan csökken az élelmiszerek előállításához szükséges alapanyagok termesztésére alkalmas földterületek nagysága. A létesítmény másik célja a tehenek ammónia-kibocsátásának csökkentése, amelyet így jelentősen tudnak szabályozni.

Az úszó gazdaság valójában egy úszó tejüzem, amelyben a tervek szerint napi 800 liter tejet termelnek majd a tehenek. Minden egyes tehénnek körülbelül 15 négyzetméter nagyságú helye van, miközben az egész terület, ahol a 32 tehén tartózkodik, 30-50-szer kisebb mint ha a szárazföldön tartanák őket. 

Forrás: www.farminguk.com

Az úszó gazdaság és a dokk egy híddal van összekötvet, így árapály idején az állatok könnyedén kiterelhetőek a szomszédos legelőre. Az úszó tejüzemről származó tejből Rotterdam kikötőjében különböző tejeket és joghurtokat állítanak elő.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu