Generációs jellegét megőrző általános érdekképviseleti szerepre készül az AGRYA - Alapszabály módosítás és tisztújítás az AGRYA Országos Gyűlésén (sajtóközlemény)

agrarszektor.hu
A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége 2012. február 25-én tartotta Országos Gyűlését. A küldöttek döntése alapján tovább kell erősíteni kell az AGRYA szakmai-érdekképviseleti tevékenységét. Az Országos Gyűlés rövid távon elérendő célként határozata meg, hogy az AGRYA olyan általános szakmai érdekképviseletté váljon, amely képes megőrizni a szervezet generációs jellegéből adódó dinamizmusát.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az Országos Gyűlés felkérte az Elnökséget, hogy a 2013. évi Országos Gyűlésre készítse elő a szükséges alapszabály módosításokat és kezdje meg a szervezet működésének átalakítását. Az előbbi célokhoz illeszkedően az Országos Gyűlés módosított az Alapszabályt és a tagfelvételi életkori határt az eddigi 35 évről 40 évre emelte.

Az Országos Gyűlés újraválasztotta a Szövetség tisztségviselőit. A vezető testületek összetétele lényegében változatlan maradt. Így az Elnökség tagjaiként Dr. Mikula Lajos ügyvezető elnök, Kesjár Kamilla és Dr. Weisz Miklós társelnökök, Gémes László, Polgár Ákos, Szakács Roland, Vrancsik András alelnökök irányítják az AGRYA tevékenységét. A felügyelő bizottság tagjává ifj, Bába Miklóst, Benedek Borbálát, Bognár Istvánt, Hegedűs Zsoltot és Takács Andrást választotta az Országos Gyűlés.

Az Országos Gyűlés az újraválasztással további felhatalmazást adott az Elnökségnek a 2010. évben, az AGRYA és az érdekképviseleti munka megújítása érdekében kidolgozott stratégiai fejlesztési terv végrehajtásának folytatására.

Az Országos Gyűlés külön foglalkozott az AGRYA kiemelt programjaival. A vidéki ifjúsági közösségek fejlesztését és a hálózatszerű együttműködésének támogatását célzó Második Hullám Programot az AGRYA közép távon önálló, az AGRYA-val szoros partnerségben tevékenykedő országos szervezetté kívánja fejleszteni.

A nagy nyilvánosságot kapott, kommunikációs és szemléletformáló programokkal - Vesd Bele Magad Program és Vidék Kaland Program - külön foglalkozott az Országos Gyűlés. A programok tapasztalatai azt mutatják, hogy szükség van ezekre a mezőgazdasági termelés és a vidéki életforma valóságát az átlag embernek és a fogyasztóknak bemutató, újszerű kezdeményezésekre. A Programok megfelelő választ tudtak adni a megváltozott társadalmi környezet és az új kommunikációs eszközök, csatornák kihívásaira. A programok komoly és támogató jellegű nyilvánosságot kaptak. Ez és a közvetlen visszajelzések is azt mutatják, hogy megvan a társadalmi nyitottság az ilyen jellegű programokra. Emiatt az Országos Gyűlés határozottan támogatta a programok folyatását és továbbfejlesztését.

Budapest, 2012. február 25.

Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02