Gigantikus halszörnyet fogtak ki a Dunából: ez lehet 2021 legnagyobb busája

Gigantikus halszörnyet fogtak ki a Dunából: ez lehet 2021 legnagyobb busája

agrarszektor.hu
Másfél órán keresztül ment a csata egy horgász, Bakonyi Balázs és egy 68 kilogrammos busa között. A küzdelmet végül a horgász nyerte, és sikerült szákba terelnie a kapitális példányt, ami pergetés közben, kabátba akadva jött.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A férfi Ráckevén készült harcsázni, de végül egészen más zsákmány akadt a horgára. Mint kiderült, éppen rokonával pergetett, amikor egyszer csak úgy érezte, mintha leütötte volna a hal - írja a Pecaverzum. Volt egy csónakjuk is, de jóval messzebb, mintegy 5 kilométerrel odébb, amiért nem is mentek el, hiszen a férfi már érezte, hogy bizony nagy hallal kell megküzdenie. 

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

Fél órán keresztül azt hittük, hogy harcsával van dolgunk. A farkával ugyanis pont mindig megütötte a zsinórt, miközben ment befelé

- jegyezte meg.

EZ IS ÉRDEKELHET

A horgász egy 50 grammos dobósúlyú bottal a kezében állt a parton, és 150 méternyi 25-ös fonott zsinór volt a 40-es orsó dobján. A hal első pár kirohanása megközelítette már a 150 métert, de szerencsére nem szaladt le az összes zsinór. A busa nagyon sokáig tartotta magát, hiába állt bele a fárasztásba. A súlya miatt nehéz volt felhúzni, de a végére azért nagyon elfáradt. A partszélen 3-4 méter hosszan kicsi a vízmélység, csupán 50-60 centiméter, ott tudta felhúzni a nem mindennapi zsákmányt.

A kapitális méterű hal hossza mintegy 138 centiméter volt, a súlya pedig 68 kilogramm! Kitartóan küzdött a busa, másfél órán keresztül állta a sarat, és csak azután adta meg magát a gyönyörű gigapéldány.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?