2020. augusztus 13. csütörtök Ipoly

Hírek - Állat

Koronavírusos megbetegedéseket észleltek több osztrák vágóhídon is

Három osztrák húsfeldolgozó üzemben is koronavírusos megbetegedéseket észleltek, összesen tizenkét alkalmazottnál mutatták ki a fertőzést. A vágóhidak koronavírus-fertőzésnek való kitettsége az egész világra jellemző, aminek a távolságtartás és a maszkviselés betartatásának nehézsége, valamint a hűtött levegő lehetnek az okai.
 
 

Koronavírusos megbetegedéseket észleltek három osztrák húsfeldolgozó üzemben - írja az EuroNews-ra hivatkozva az Index. A felső-ausztriai cégek összesen tizenként alkalmazottjánál mutatták ki a fertőzést. A Ried im Innkreis körzetben található vágóhídon hét, a Wels-Land körzetbeli húsfeldolgozó üzemben három, a Braunau körzetbeli húsfeldolgozónál két pozitív teszt volt – és az Euronews értesülései szerint félő, hogy a fertőzöttek száma növekedni fog, miután a vállalatok további alkalmazottak tesztelését is kezdeményezték. 

A szomszédos Németországban korábban már nagy társadalmi vitát váltott ki a húsfeldolgozó szektorban dolgozók veszélyeztetettsége. A legnagyobb német sertéshústermelő cég, a Tönnies üzemeiben eddig ezerötszázan fertőződtek meg koronavírussal.

A vágóhidak koronavírus-fertőzésnek való kitettsége az egész világra jellemző; Franciaországban, az Egyesült Államokban, Spanyolországban, Írországban, Brazíliában és Kanadában is több üzem vált gócponttá. Ennek több oka is lehet: egyebek mellett a távolságtartás és a maszkviselés betartatásának nehézsége, valamint a hűtött levegő.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu