2020. május 31. vasárnap Angéla, Petronella

Hírek - Állat

Lázár János megvédte Czerván Györgyöt a lovasbalhéban

Megvédte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Czerván György földművelésügyi államtitkárt, akik egy szilvásváradi kormányberuházás kapcsán az a vád ért, hogy beosztását kihasználva nyomást gyakorolt ifj. Bozsik Józsefre, a fogathajtók volt szövetségi kapitányára. Lázár János szerint Czerván György kijelentései nem voltak megfélemlítők, hanem egy kormányzati beruházás presztízsét védték.
 
 

Czerván György a kormányzati struktúra egyik legjobb államtitkára és a Fidesz egyik legjobb politikusa – fogalmazott Lázár János kormányinfós tájékoztatóján. A miniszter azzal kapcsolatban mondott véleményt, hogy Czerván Györgyöt hatalmi visszaélés vádja érte egy szilvásváradi kormányberuházás miatt.

A HVG cikke számolt be egy olyan telefonbeszélgetésről, amelyben Ifj. Bozsik József, a fogathajtók volt szövetségi kapitánya bírálja a kormányberuházásként megépült szilvásváradi lovasközpontot, ahol a kivitelező Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége volt. A portál cikke szerint Czerván György magas beosztására utalva számon kéri ifj. Bozsik József megállapításait, majd burkolt nyomásgyakorlásként arra hívja fel a volt szövetségi kapitány figyelmét, hogy a kiemelt kormányberuházásról ilyen nyilatkozatokat ne tegyen.

Czerván György kijelentései nem voltak megfélemlítők - reagált az ügyre Lázár János, aki szerint nyomásgyakorlás helyett a hangfelvételen a beruházás presztízséért aggódó államtitkár hallható. Czerván György vérnyomása ritkán magasabb 110/70-nél, de sértőnek és bántónak érezte a kormányberuházás bírálatát – utalt a beszélgetés hangnemére a miniszter.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu