2019. október 18. péntek Lukács

Hírek - Állat

Lázár János megvédte Czerván Györgyöt a lovasbalhéban

Megvédte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Czerván György földművelésügyi államtitkárt, akik egy szilvásváradi kormányberuházás kapcsán az a vád ért, hogy beosztását kihasználva nyomást gyakorolt ifj. Bozsik Józsefre, a fogathajtók volt szövetségi kapitányára. Lázár János szerint Czerván György kijelentései nem voltak megfélemlítők, hanem egy kormányzati beruházás presztízsét védték.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Czerván György a kormányzati struktúra egyik legjobb államtitkára és a Fidesz egyik legjobb politikusa – fogalmazott Lázár János kormányinfós tájékoztatóján. A miniszter azzal kapcsolatban mondott véleményt, hogy Czerván Györgyöt hatalmi visszaélés vádja érte egy szilvásváradi kormányberuházás miatt.

A HVG cikke számolt be egy olyan telefonbeszélgetésről, amelyben Ifj. Bozsik József, a fogathajtók volt szövetségi kapitánya bírálja a kormányberuházásként megépült szilvásváradi lovasközpontot, ahol a kivitelező Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége volt. A portál cikke szerint Czerván György magas beosztására utalva számon kéri ifj. Bozsik József megállapításait, majd burkolt nyomásgyakorlásként arra hívja fel a volt szövetségi kapitány figyelmét, hogy a kiemelt kormányberuházásról ilyen nyilatkozatokat ne tegyen.

Czerván György kijelentései nem voltak megfélemlítők - reagált az ügyre Lázár János, aki szerint nyomásgyakorlás helyett a hangfelvételen a beruházás presztízséért aggódó államtitkár hallható. Czerván György vérnyomása ritkán magasabb 110/70-nél, de sértőnek és bántónak érezte a kormányberuházás bírálatát – utalt a beszélgetés hangnemére a miniszter.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu