Így reagáltak a magyar cégek Lázár János kiskereskedelmi multik elleni hadüzenetére

Így reagáltak a magyar cégek Lázár János kiskereskedelmi multik elleni hadüzenetére

agrarszektor.hu
A nemzeti szemléletű kereskedelem meghatározó szereplői a Magyar Nemzetnek reagáltak Lázár János kormánybiztos azon múlt csütörtöki bejelentésére, amelyben a kormánybiztos "ajtót mutatott" a lakosság napi vásárlásait nagyobb arányban kiszolgáló multiknak.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A magyar cégek egy emberként üdvözlik a már 2010-ben kihirdetett protekcionista irány felerősödését, mert időszerűnek tartják a hazai termékek és az ellátási lánc talpon maradt iparágainak határozott kormányzati megerősítését az importtal járó kiszolgáltatottság ellenében. Lázár János a Portfolio Csoport által rendezett Agrárszektor Konferencián üzent hadat a kiskereskedelmi multiknak.

EZ IS ÉRDEKELHET

A Magyar Nemzet felidézte, hogy a kormánybiztos szerint itt az idő a magyar vidék és az agrárium újratervezésére, de a tervek között szerepel a külföldi kiskereskedelmi láncok kiszorítása is, amelyhez nyíltan protekcionista politika szükséges és offenzívan kell eljárni, mert a magyar nemzeti kiskereskedelem létrehozása már nélkülözhetetlen.
Az importhatások kivédésére tíz éven belül pedig a boltok polcain 80%-ban idehaza előállított és feldolgozott élelmiszereket szeretnének látni, jelezte Lázár János.

Zs. Szőke Zoltán, az Áfeosz-Coop Szövetség elnöke elmondta, hogy volt már példa arra, hogy a távozó külföldi lánc üzleteit magyar vállalatok vették át: többtucatnyi élelmiszerbolt került így nemzeti kézbe 2012-ben, amikor a francia Delhaize-csoport kivonulásával a Match és a Profi áruházakat a magyar tulajdonú CBA és a Coop vette át. Az elnök szerint vannak már ilyen tapasztalataik, és külföldön is több EU-konform modell létezik a tulajdonviszonyok harmonizálására. A nemzetközi cégeket tömörítő Országos Kereskedelmi Szövetség ebben a témában nem kívánt nyilatkozni.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?