2020. május 29. péntek Magdolna

Hírek - Állat

Minőségi termékek és munkahelyteremtés a Szatmári Konzervgyárban

A minőség iránt elkötelezett agrárvállalkozások elismerése is hozzájárul a magyar élelmiszeripar versenyképességének helyreállításához. Kardeván Endre a vidékfejlesztési minisztérium államtitkára hétfőn a Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj (MAMD) egyik idei kitüntetettjéhez látogatott - számol be a VM sajtóirodája.
 
 

Zöldség-gyümölcs alapanyag-ellátásának biztosítására termelési integrációt is működtet a tyukodi Szatmári Konzervgyár Kft. Az összefogást még 2001-ben, a térség családi gazdaságainak és közepes méretű vállalkozásainak részvételével hozták létre. Azóta évente 1500 mezőgazdasági termelő szállít alapanyagot a konzervgyárnak, mintegy 2,5 milliárd forintértékben.

A májusban Magyar Agrárgazdasági Minőség Díjjal (MAMD) kitüntetett, hazai tulajdonban lévő tyukodi gyárat 1964-ben alapították. A vállalkozás mind társadalmi, mind gazdasági szempontból a régió meghatározó vállalata, a Nemzeti Vidékfejlesztési Stratégiában megfogalmazott elvárásoknak is megfelel.

A mintegy 250 embernek munkát biztosító üzemben jó minőségű, egészséges és biztonságos élelmiszereket állítanak elő, a termelés biztos alapanyagát a régió kiemelkedő mezőgazdasági adottságai biztosítják. A gyárban évente mintegy 5 milliárd forint értékű terméket állítanak elő. Befőttek, különböző ízesítésű uborkák, savanyúságok, valamint borsó, kukorica és főzelékféle konzervek készülnek Tyukodon. A cég termékeinek egy részét exportálni is tudja.

Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj egy-egy vállalkozás egészének a minőség iránti elkötelezettségét, tevékenységének magas színvonalát ismeri el. A díj lehetőséget ad védjegyhasználatra is. Az elmúlt években 26 vállalkozás, közte a tyukodi Szatmári Konzervgyár Kft. nyerte el a díjat.


forrás: MTI/VM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu