Meglepő számok láttak napvilágot a magyar mezőgazdaságról
A GDP negyedik negyedévi volumenéhez pozitívan járult hozzá a mezőgazdaság 2,5 százalékponttal.
A GDP negyedik negyedévi volumenéhez pozitívan járult hozzá a mezőgazdaság 2,5 százalékponttal.
Idén eddig mintegy 10 ezer cégfelszámolás történt, míg tavaly 8111 cég szűnt meg.
K&H: nem változott a vállalatok innovációs aktivitása az első fél évben, a digitalizáció azonban erősödik.
Reneszánszát éli a fa, mint építőanyag, egyre többen használják fel előnyös tulajdonságai miatt.
2022 harmadik negyedévében 7,7 százalékkal nőtt a beruházások volumene Magyarországon.
Olyan képzést indít Szarvason a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és az ABZ Drone Kft., amilyenre még nem volt példa a dél-alföldi régióban.
Már nem a munkaerőhiány okozza a legnagyobb kihívást a vállalkozásoknak.
Mit tegyenek azok az agrárcégek, amelyek a közeljövőben terménytároló építését tervezik?
Ezekben a szektorokban megéri dolgozni.
Drasztikus döntést hoztak.
Mostantól nem csak a targonca kezeléséhez szükséges jogosítvány.
Meglepő adatokat közölt a KSH.
A faanyagok piacát is átvizsgálja a versenyhatóság.
Áramlik az import fenyő alapanyag az országba.
Akadályokba ütközhetnek azok a gazdák, akik most beruházásba kezdenek.
Több tízmilliós kárt okozott a Heves megyei bűnszervezet.
Rendkívüli áremelkedés következett be.
Ezermilliárdok jutnak fejlesztésekre a következő években.
Moszkvához közeli hétvégi házában gyilkolták meg az orosz vállalkozót.
Új szemléletre és új technológiákra van szükség a kertészetekben Magyarországon.
2023-ban a gyomirtók, a rovarölők és gombaölő szerek voltak a legnépszerűbb növényvédő szerek a magyarok körében.
Sokan a gyengébb minőségű termékekhez nyúlnak a boltokban a kedvezőtlen gazdasági helyzet miatt.
Ha nem vigyázunk, Oroszország a jövőben a műtrágya révén gyakorolhat nyomást az Európai Unió mezőgazdaságára.
A zöldségek vetésének fő szezonja most tavasszal van, azonban magról szaporítani, azaz vetni egész nyáron, sőt ősszel is lehet.
A bor élvezete mélyen összefonódik azzal, hogy milyen hőmérsékleten szolgálják fel.