Ez vár itthon a magyar búzára: nincs mese, lépni kell
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
Aduász lehet a búza itthon, a fajtaválasztáson és a technológián azonban nagyon sok múlik.
Gyökeresen átalakuló viszonyok között kell talpon maradnia a növénytermesztésnek, a búza lehet az aduász itthon.
Visszatérő trendek: új piacokat nyit az elfelejtett gabonafajták és fermentált ételek reneszánsza.
Egy svéd cég klímarezisztens búzafajtái több országban is segíthetnek a klímaváltozás elleni harcban.
A HUN-REN ATK kutatói feltárták a klímaváltozás okozta magas hőmérséklet hatását a Zöld Forradalom során elterjedt kenyérbúzákra.
Rég nem látott jelenség éledezik a búza piacán - újra megéri malmi minőséget termelni?
Ma már egyre több pékségben juthatunk hozzá ökológiai gabonákból, sőt ősgabonákból készített pékárukhoz.
A hazai malomipart az elavultság, pontosabban az idejétmúlt gépparkok, épületek és szállító kapacitás jellemzi.
Véget ért az aratás, akadnak gondok a búzával Romániában.
Itt vannak a legújabb adatok a magyar gabonapiacról.
A szempontok tisztázása után portfóliónkban Ön is megtalálja az optimális megoldást.
Megy a gabonaexport, csak azt nem tudni az orosz vagy az ukrán termésé.
Jobb minőségű gabonát ígér egy nemzetközi kutatás.
Nem csak az abszolút verseny első három helyezését hozták el.
Elképesztően népszerű ez az ősi gabonafajta.
Nemesítéssel növelik a búza rostanyagtartalmát az ATK kutatói.
SAATEN-UNION-fajták: hivatalosan is a legjobbak között.
Kifejezetten whiskyfőzésre szánt búzafajtát nemesített egy brit tudóscsoport.
Összeértek a fajták a nagy melegben

A gyengébb helyzetű agrárvállalkozásoknál erősen kérdéses, találnak-e maguknak finanszírozót a tervezett beruházásaikhoz.
A krizantémok nem csak dísznövények, gyógyhatásuk mellett a kiskertekben a kártevők riasztásában is szerepük lehet.
A fűszerpaprika a magyar gasztronómia megkerülhetetlen fűszernövénye, a gulyás, a pörkölt és a paprikás ételek lelke.
Megáll az ész: "emlékező" baktériumok hozhatnak fordulatot az aszály elleni küzdelemben.
Az új technológiák, a vetésszerkezet tudatos átalakítása és a fiatalabb generációk szakmai felkészültsége mind kulcsa lehet a fenntartható működésnek.
Komoly kukoricatermesztési megpróbáltatás volt az idei évjárat a Zsámbéki-medencében is. A KWS TOP4 kockázatkezelési rendszere 230 hektáron bizonyította átlag feletti képességét Pátyon.
A New Holland traktorai új dimenziót nyitnak az állattartó gazdaságok számára: kompakt méret, nagy teljesítmény és sokoldalú alkalmazhatóság a hatékony munkavégzésért.