Színt vallott a magyar borász: a talpon maradás most a legnagyobb cél
Nem fest jól a hazai borágazat, egyre több termelő kerülhet bajba Magyarországon.
Nem fest jól a hazai borágazat, egyre több termelő kerülhet bajba Magyarországon.
Az európai alkoholgyártók, különösen a bortermelők számára komoly kihívást jelenthet Donald Trump amerikai elnök áprilisra tervezett 200 százalékos vámtarifa-emelése.
Hamarosan indul a hazai borok bel- és külföldi népszerűsítését segítő program Magyarországon.
A szélsőséges időjárás jelentős mértékben befolyásolta az idei bortermést a Tokaji borvidéken.
Komoly problémák vannak jelenleg a magyar borágazatban, nagy változásokra lenne szükség.
Sokáig fogják még emlegetni a 2024-es évet a hazai borászok, de nem épp jókedvükben.
A nehézségek ellenére is elégedettek a 2023-as évjáratú borokkal a hazai szakemberek.
Az Agrárszektor a Jammertal Borbirtokon járt: mutatjuk a galériát a látogatásunkról.
Egészen kiváló évjárat lehet az idei a Veszprémi Érsekségi Pincészet főborásza szerint.
Egyes borászati termékek 2023. november 15-től mentesülnek a reprezentációs adó megfizetése alól, ha a terméket közvetlenül az azt megtermelő borászattól vásárolják meg.
Franciaország 200 millió eurót költ a felesleges borok megsemmisítésére a kereslet csökkenése miatt.
Az árak emelkedése mellett egyaránt mérséklődik az export és az import Magyarországon.
A tavalyi év során jobban drágult a boltok polcain a palackozott bor, mint a pincékben levő.
A súlyos aszály ellenére a tavalyinál jobb eredményt várnak a németországi borászok.
Az elmúlt 120 év legszárazabb szüretkezdete az idei.
A száraz, aszályos nyár rányomta a bélyegét a 2021-es bortermésre.
A mátrai boroknak ki kellene törniük az egri borok árnyékából.
Elengedhetetlen a bor nagykereskedelmi és piaci árának emelése.
Az idei francia bortermelés jóval kisebb lehet a tavalyinál.
Rohamosan nő a könnyedebb, üdébb borok népszerűsége.
A szakember szerint a szója a szemünk láttára írja át a hazai növénytermesztési szokásokat.
A mesterséges hús egy olyan élelmiszeripari termék, amelyet állati sejtekből állítanak elő laboratóriumi körülmények között.
Ha néhány dologra odafigyelünk, sok hibát elkerülhetünk, amiért hálásak lesznek a növények is.
A gyökérzöldségek nemcsak rendkívül táplálóak, de a konyhában is sokoldalúan felhasználhatók.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
Kukorica vagy kalászos után vetett kalászosokban a Fuzárium fajok szaporító képletei a talajban felszaporodhatnak, elsősorban a talajban található növényi maradványokon telelnek át.
A KUHN Optimer rövidtárcsa nagy munkaszélességgel, stabil mélységtartással és alacsony vonóerőigénnyel kínál hatékony, gazdaságos tarlóhántást.