Ilyen is van: a cégek szoktatnák egészségesebb ételekre a briteket
Nagy-Britanniában az élelmiszeripar szigorúbb szabályokat sürget az egészségtelen táplálkozás ellen.
Nagy-Britanniában az élelmiszeripar szigorúbb szabályokat sürget az egészségtelen táplálkozás ellen.
Terített asztallal érkezett meg az ősz: a helyi szezonális élelmiszer egészséges és környezetbarát választás.
Hiába népszerű Magyarországon az édesburgonya, a termesztését nem igazán támogatják.
Sokféle növényi színanyagot használ az élelmiszeripar, és vannak érdekességek is.
A tenyésztési eljárásokról és a tradicionális küllem újraértékeléséről tartottak előadásokat a Holstein-frízek esetén.
Az élelmiszer-kiegészítők, például a gyógyteák piacát is átalakíthatja a rendszer - a patika nélküli kistelepüléseken terjedhetnek el az éjjel-nappal elérhető automaták.
A magas hőmérséklet életkortól függetlenül megviseli az egészségesek szervezetét is.
A levendula az egyik legelterjedtebb gyógynövény idehaza, mely számos egészségre gyakorolt pozitív tulajdonsággal is rendelkezik.
Bár eleinte csökkent a fogyasztás, de az adó nem tudta elérni fő célját, az egészségre káros élelmiszerek fogyasztásának csökkentését.
Új talajvédelmi keretjavaslattal állt elő a Bizottság, amelynek célja, hogy 2050-re az a talajok egészségesek legyenek az egész unió területén.
Az Európai Bizottság több végrehajtási rendelet alapján módosításokat fogadott el.
A tagállamok potenciális biztonsági aggályokat vetettek fel a fermentált vörös rizsből származó monakolinokat tartalmazó élelmiszerek fogyasztásával kapcsolatban.
A borbolya bogyója nemcsak ehető, de az egyik legegészségesebb gyümölcs Magyarországon.
A mikroműanyagok az utóbbi évek egyik felkapott témájává váltak, mivel bár ott vannak a környezetünkben, a hatásuk egyelőre nem nagyon ismert.
Ezekben növényekben akár 40-szer több tápanyag van, mint a kifejlett, érett zöldségekben.
Prémium sajtot hívott vissza a forgalomból az Auchan, visszafizetik az árát – közölte a Nébih.
Újabb, 30 éven át végzett kutatás mutatott rá az ultrafeldolgozott élelmiszerek veszélyeire.
A nyúlhús régebben sokkal többször került a magyar családok asztalára, mint manapság. Nem túlzás azt mondani, hogy mára már szinte teljesen kikopott az étrendünkből,
Európa a leggyorsabban melegedő kontinens, hőmérséklete a globális átlagnál csaknem kétszer gyorsabban emelkedik.
Erősödik a saját márkás, a kényelmi, és az egészségtudatos termékek szerepe Magyarországon.
A birs néhány évtizeddel ezelőtt még a legtöbb vidéki ház udvarában megtalálható volt, ma azonban kevés a termés és jócskán meg is drágult.
Folyamatosan csökken hazánkban a repce vetésterülete, idén már nem éri el 130 hektárt sem.
Rengeteg az import tojás az EU-ban, főleg az ukránoktól jön az áru, ami a magyar piacra is kihat.
Dől az ukrán kukorica az EU-ba, ráadásul az amerikai termés is nagyobb számban jelent meg a piacon.
Magyar gazdák szabálytalanságait is bemutatja az Európai Számvevőszék uniós források felhasználásáról szóló 2023. évi jelentése.
Napjainkban a gazdálkodás során sok tényező befolyásolja
A hazai vaddisznó állományban hetedik éve van jelen az afrikai sertéspestis vírusa.