Vigyázat, veszélyes lehet ez az élelmiszer: óriási bajt okozhat
Az ehető gombákból nagyon finom ételeket készíthetünk, azonban, ha nem figyelünk, könnyen meglehet a baj.
Az ehető gombákból nagyon finom ételeket készíthetünk, azonban, ha nem figyelünk, könnyen meglehet a baj.
Az EU szigorítja a fenbukonazol és penkonazol határértékeit egyes termékekben, a változások 2025. augusztus 24-től érvényesek.
A krizantémok néhány faja haszonnövénynek is tekinthető, mert akár ehető és iható is.
A döntés újabb mérföldkő az ehető rovarok európai élelmiszerpiacon való megjelenésében.
Az egynyári növényeket fenntarthatóbb és környezetbarát alternatívák válthatják fel 2025-ben.
A borbolya bogyója nemcsak ehető, de az egyik legegészségesebb gyümölcs Magyarországon.
Horror áron kínálják a vidéki piacokon a különféle friss gombákat, pedig az erdőkben mi magunk is leszedhetjük őket.
Itt a gombaszezon, a gyűjtött gomba fogyasztásának azonban van némi kockázata, így nem árt résen lenni!
Most kiderül, bekerülhetnek-e titokban a rovarok az élelmiszerek összetevői közé!
A fogyasztói szokások változása és a népesség folyamatos növekedése indokolttá teszik az újabbnál újabb termékek megjelenését.
Megütheti a bokáját a járatlan gyűjtögető: súlyos bírság jár ezért az őszi erdőkben
Egyre jobban megéri az erdei gombák gyűjtése, a piacokon csak elképesztő árakon kaphatjuk meg ezeket az élelmiszereket.
Az erdei gombagyűjtésnek is megvannak a maga szabályai, amelyeket be kell tartani.
17. alkalommal választották meg az Év gombáját.
Magabiztosan győzött a bodorka.
Nagyon felkapott termék lett a német pékségben.
Ezért is lett őrült nagy divat a luffatök.
Az esős idő után sok a gomba az erdőben, de csak az szedjen, aki ismeri is őket.
Ezekről a növényekről senki nem gondolná, hogy finomak is.
Japánban kísérletezték ki
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A gazdasági helyzet, a fogyasztói tudatosság növekedése és az egészséges életmód iránti igény együttesen formálják át a húsfogyasztási szokásokat Magyarországon.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.