Rengetegen vesznek sonkát ilyenkor: erről jobb, ha mindenki tud vásárláskor
Rengeteg magyar tartja fontosnak, hogy magyar gyártótól származó, magyar sonka kerüljön a húsvéti asztalra.
Rengeteg magyar tartja fontosnak, hogy magyar gyártótól származó, magyar sonka kerüljön a húsvéti asztalra.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Továbbra is jelentős a rénszarvastartás szerepe az EU északi országaiban, a hagyományok őrzése mellett a piac számára is egyre fontosabb az ágazat.
Karácsonyi élelmiszerellátás az egyik főszezonnak az Európai Unióban, a termékpályák felkészülnek a fokozott keresletre.
Az örök vitában egy másik alternatíva is felmerül, amely nem csupán hangulatos, hanem környezetbarát választás is.
Terítéken a világ tömény italai a pálinkától a konyakon át a grappáig és a keserűkig.
Betilthatják a laboratóriumban előállított húsokat és a sejtalapú élelmiszer-termelést Olaszországban.
Átfogó kutatást végzett a Tej Terméktanács a Rögös túró ismertségével és fogyasztásával kapcsolatban.
Nem akármilyen képzés indul a Tokaj-Hegyalja Egyetemen.
Idén is Magyarország az Európai Unió torma-raktára.
A kecskeméti vállalat a hagyományos lokálpatrióta elveket vallja.
Vesztett a vonzerejéből a biogazdálkodás?
Átadták és megáldották a Panonnhalmi Főapátság sörfőzdéjét.
Rovaralapú műtrágya forgalmazására kapott engedélyt egy francia cég.
Itt a járvány újabb áldozata.
A hagyományos terméket előállító közösségeket ünnepelték
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.