Nagy Márton: áremelkedést hozhat az élelmiszereknél a száj- és körömfájás
Nagy Márton szerint a hazánkban újra felbukkant száj- és körömfájás vírus rendkívüli hatással lehet a hús- és tejárakra.
Nagy Márton szerint a hazánkban újra felbukkant száj- és körömfájás vírus rendkívüli hatással lehet a hús- és tejárakra.
A megdrágult növényi olajok enyhén megemelték a FAO élelmiszerár-indexét novemberben.
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete szerint másfél éves csúcsra emelkedtek a globális élelmiszerárak októberben.
Másfélszeresére bővült az első negyedévben a kivitel, és ötödével nőtt a húsexport is.
A magyar húsipar szereplői szerint még az év végén sem várható visszaesés a fogyasztásban.
A 2023-as év szeptemberében lényegében nem történt változás a globális élelmiszerárakban.
Magyarországon fejenként 68,6 kilogrammnyi húst fogyasztunk, világszerte és idehaza is tör előre a baromfi.
A legfrissebb előrejelzések szerint további húsdrágulások várhatók Magyarországon.
Elárasztotta a piacot az olcsó ukrán baromfihús, emiatt azonban kilőttek az árak a hazai boltokban.
A szakértők szerint egyre komolyabb problémát jelent az ágazatban az ellenőrizetlen import.
Tovább csökkentek a globális élelmiszerárak februárban, egyre távolabb kerülve a tavaly márciusi csúcstól.
Hamarosan csökkenhet a baromfihús ára Magyarországon, ez pedig a gabonaárakra is hatással lehet.
Durván kilőttek a mezőgazdasági termelői árak Magyarországon 2022 első félévében.
Megugrottak a magyar sertésárak.
1976 óta nem volt ilyen drágulás ezen a téren.
Csökkenést jelez a FAO élelmiszerár-indexe több termék esetében is.
Új időszámítás kezdődhet.
Durván megdrágulhatnak a baromfitermékek, ha vége az árstopnak.
Komoly drágulásokat hozhat el május a magyar vásárlóknak.
Erre készülhetnek a kiskérődző ágazat szereplői.

A magyar piac árérzékeny, ezért idén is legfeljebb egy korlátozott mértékű, nagyjából 10 százalékos áremelkedést tartanak reálisnak a termelők.
Aggodalom lett urrá a hazai szántóföldeken a durva aszály és a kiszámíthatatlan időjárás miatt.
Fontos fejlesztések valósulhatnak meg, de a nagyobb hozzáadott értéket jelentő növények termelése lehetne az igazi kitörési pont.
A fagy- és aszálykár, valamint a sertéspiaci túlkínálat ellensúlyozása érdekében újabb eszközzel segítik a gazdálkodókat.
2025-ben olyan sebességgel indult meg a tojás drágulása Magyarországon, hogy azt nem csupán a termelők, hanem a fogyasztók is napról napra érzik.
A 2025-ös GOSZ-VSZT-NAK Kukorica Posztregisztrációs kísérletekben újra élen a KWS OLTENIO! A köztermesztés számára legfontosabb éréscsoportban (korai csoport - FAO 300-399) idén ezüstéremmel gyarapodott az éremtáblázat!
A 2025-ös nyár egy olyan vihart és jégesőt hozott hazánk északkeleti szegletében, ami sok gazda életében fordulatot jelentett.