Itt a figyelmeztetés: ennyi pálinkát szabad főzni évente jövedékiadó-mentesen
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közlése szerint évente csak 86 liter párlatot szabad főzni jövedékiadó-mentesen.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közlése szerint évente csak 86 liter párlatot szabad főzni jövedékiadó-mentesen.
A 2010-es évek elején tapasztalt fellendülés után erősen visszaesett a pálinka forgalma Magyarországon.
Rekordmennyiségű, több mint 2400 minta versenyzett a XV. jubileumi Quintessence Pálinka- és Párlatversenyen.
Nem megszokott gyümölcsökből fognak pálinkát készíteni a pálinkafőzdék a klímaváltozás miatt.
Ha a magánfőzés során nem tartjuk be a szabályokat, akkor akár 200 ezer forintos bírságot is kaphatunk.
A brutális drágulás komoly gondokat okoz a vidéki pálinkafőzőknek, a minőségi párlatok esetében még 30-40%-os áremelkedés sem elképzelhetetlen.
Egyre kevesebb pálinkát iszunk, rohamosan csökken a fogyasztók száma hazánkban, lépésre készülnek a pálinkakészítők.
2022. október 13-án mutatkoztak be a világ első, kereskedelmi forgalomban is kapható amforában érlelt pálinkái az Agárditól.
Csúnyán lebukott a csaló.
Illegális szeszfőzdét találtak a pénzügyőrök.
Padlóra kerülhet az ágazat?
Óriási a bizonytalanság a pálinkaágazat szereplőinél.
A Talentis Agro Zrt. tulajdonába került a Kartali Vagyonkezelő Zrt.
A tangazdaság is a részévé válik.

Az év második felében megmozdult a magyar mezőgéppiac, de az igazi fellendülés csak a következő időszakban várható.
Makai Szabolcs a Portfolio Agrárszektor 2025 konferencián nyilatkozott a jövő évről lapunknak.
A zöldségfélék termőterülete 2025-ben 44,2 ezer hektárra csökkent, ami 7,2 százalékos visszaesést jelentett egy év alatt, két év alatt pedig közel 50 százalékos csökkenést.
Mintha egy domboldalon futballoznánk, ahol az ellenfél lefelé támad, nekünk pedig mindig felfelé futva kellene támadni.
Bár a kertészeti traktorok kínálata soha nem volt ilyen sokszínű és technológiailag fejlett, a gazdák vásárlási kedve továbbra is visszafogott.
A farokrágás gyakori probléma a sertéstartó gazdaságokban.Jó tudni, hogy a farokrágás kiváltó okainak megszüntetésével jó eséllyel megelőzhető a farokrágás kialakulása.
A napraforgó kifejezetten az az olajipari növényünk, ahol határozottan elválik egymástól a vegetatív és generatív szakasz.
Mindig öröm számunkra, ha egy újonnan bevezetett hibridünkkel sikert és kiváló termést érnek el termelőink. Külön jutalom, ha ezt a független kísérleti eredmények is alátámasztják.
A kukoricatermesztés ma már egyre szélsőségesebb környezeti feltételek között zajlik, ezért a gazdálkodók számára felértékelődnek azok a hibridek, amelyek minden évjáratban stabil teljesítményt, jó stressztűrést és megbízható alkalmazkodóképességet nyújtanak.