Új magyar zöldségfajta hódítja meg a piacokat: egyre többen keresik
Egyre több gazdálkodó látja meg a lehetőséget a süőtöktermesztésben Magyarországon.
Egyre több gazdálkodó látja meg a lehetőséget a süőtöktermesztésben Magyarországon.
Stuart és Ian Paton, a hampshire-i Lymingtonból származó ikerfivérek több mint 50 éve foglalkoznak óriástökök termesztésével.
A sütőtökkel kapcsolatban vannak félreértések, nem kell ugyanis megvárni a dércsípést.
A reggeli gabonapelyhek és a puffasztott gabonák a feldolgozóipar termékei, amelyek gyors és kényelmes alnatívák.
A sütőtök karakteres íze miatt kedvelt, főkén télen fogyasztott zöldségnövényünk, ám ennél még több is.
A fogyasztói szokások változása miatt már feldarabolva, megtisztítva, konyhakészen is megvásárolhatjuk a sütőtököt.
Magyarországon is tízezrek faragnak tököt ezekben a napokban, a sokak által kritizált ünnep mára meghonosodott itthon.
Vajda Ádám - Szakonyfalu, Vas vármegye -, Superman nevű töke lett 519 kg-al hazánk legnagyobbika.
Terített asztallal érkezett meg az ősz: a helyi szezonális élelmiszer egészséges és környezetbarát választás.
Az extrém időjárás nem segítette a sütőtökkel foglalkozó gazdákat, de még így is kiváló minőségű hazai terményre lehet számítani.
A kora őszi időszakban sok fontos tennivaló akad a kiskertekben, ilyen a lombvédelem is.
Jó hír, hogy ma már konyhakész állapotban, tisztítva, darabolva is megvásárolható a sütőtök.
Esetenként a kereskedők nem különítik el egyértelműen az ehető tökféléket a dísztököktől, figyeljünk, mit veszünk meg!
A legtöbben még csak nem is sejtik, hányféleképpen használható fel a sütőtök héja a kertben.
Nem vitás, hogy a sütőtök az utóbbi években az őszi és téli hónapok egyik slágerzöldsége lett.
A nyertes idén naponta tizenkétszer öntözte és a szokásosnál többször trágyázta a növényeit a jó eredményért.
Akik tököt is vetettek a kertjükbe, nekik ilyenkorra már gyakran annyi termésük van, hogy nem győzik szedni és enni.
Sokan nem is gondolnák, de bizony a kertben is jó szolgálatot tesz a szódabikarbóna.
Sárgadinnyéket tanulmányoztak a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen (MATE).
Egyre népszerűbb a magyarok körében a sütőtök, ősszel szinte minden újságban, magazinban van ilyen recept.

A késő ősz és a kora tavasz - amikor a fákon nincs lomb - ezek az ideális időszakai a szabad gyökerű gyümölcsfa oltványok ültetésére.
Több olyan évelő növény is van, mely nálunk ugyan egynyári, pedig akár át is teleltethetnénk őket.
A húsok árát biológiai szempontok is befolyásolják, érdemes megismerkedni tehát néhány fogalommal.
Az árrésstop kivezetésében reménykedtek, ehelyett hosszabbítást és kiterjesztést kaptak.
A kiskerti gyümölcstermesztés sikerének egyik alapja az adott fajokon belül a megfelelő fajták kiválasztása.