Fel van adva a lecke a magyar élelmiszergyártóknak: ezt meg kell ugraniuk
Egyre több fogyasztói igényt kell kielégítenie a gyártóknak, közben pedig a környezetvédelemre is egyre jobban kell odafigyelniük.
Egyre több fogyasztói igényt kell kielégítenie a gyártóknak, közben pedig a környezetvédelemre is egyre jobban kell odafigyelniük.
Új rendelet jelent meg, amely módosítja húskészítményekre és egyes előkészített húsokra vonatkozó előírásokat.
Több kutatás igazolja, hogy a túlzott műtrágyahasználat, valamint a nem megfelelő talajerő-gazdálkodás és talajművelési gyakorlatok jelentős károkat okoznak.
Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
A nyitottságban, a technológiai fejlesztések iránti fogékonyságban, a növénykultúrák átgondolt megválasztásában, valamint a termékek feldolgozásában lehet a jövő a mezőgazdaságban.
Egészséges, életkorspecifikus, zsírcsökkentett, rost- és fehérjekomponensekkel gazdagított húskészítmények kidolgozását valósították meg.
A kormány döntése értelmében a drogériákban forgalmazott termékekre is kiterjesztik az árrésstopot.
A gazdasági helyzet, a fogyasztói tudatosság növekedése és az egészséges életmód iránti igény együttesen formálják át a húsfogyasztási szokásokat Magyarországon.
Mélynek kell lennie a pénztárcáknak ahhoz, hogy a húsvéti kedvenceket megvehessük.
A minőség és az ár alapján választanak a húsvéti édességek közül a magyar vásárlók.
Magyar alapanyagból nem volt hiány az idén, bőséges hazai húsvéti sonka kínálat várja a vásárlókat.
Egyre fontosabb lehet a szaktanácsadás és a "zöldebb" termelés a gazdálkodóknak itthon.
A hatóságok folyamatosan ellenőrzik, hogy a kereskedők betartják-e az előírásokat, és nem emelnek-e árat más termékeken.
Március végétől az árrésstopról is kötelező lesz tájékoztató táblákat kitenni a boltokban itthon.
Az árrésstop március 17. és május 31. között érvényes, széles termékkört érint, beleértve különböző húsféléket, tejtermékeket, alapvető élelmiszereket.
A mentes termékek piacán indítana felmérést a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) munkacsoportja.
A magyarok komoly szaktudással rendelkeznek a tevetej feldolgozásában, a világ egyik legnagyobb tevefarmját pedig magyar állatorvosok irányításával hívták életre.
Az utóbbi évek legkisebb termése mellett az export üteme alig lassult az idei szezonban a lengyeleknél.
Milka vaníliaízű croissaint terméket hívott vissza a Mondelez Hungária Kft., ha valaki ilyet vett, legyen résen!
Nem egy orvostól hallhattuk már azt, hogy az egészség ott kezdődik, ha nem állunk be a felvágottas pultokhoz.
A mezőgazdaságban dolgozók számára a munkavégzés számos kockázatot tartogat, sajnos évről évre halálos áldozatokat is követel.
Az árpával és búzával már nem lesz gond, a kukorica sorsa viszont erősen kérdéses idén.
Ismét fellendülőben van a szójatermesztés Magyarországon, egyre több termelő tesz próbát ezzel a növénnyel.
Takarmányban és emberi élelmezésre is alkalmazható egy GMO-szója, miután az európai hatóságok biztonságosnak találták.
Az elmúlt hetekben Szardínia szigetén, majd az észak-olaszországi Lombardiában, valamint Franciaországban is megerősítették a kór jelenlétét.
Az utóbbi évek tapasztalatai alapján kijelenthetjük, hogy véget értek azok a boldog évek, mikor a kukorica növényvédelmét letudtuk egy gyomirtással.
Hatékony megoldás a napraforgó tányérvédelmére: Picasso® Active
A talaj szervesanyag tartalma és a kapcsolódó talajfunkciók javításáért már az aratási szezonban sokat tehetünk!