Ezt már nem lehet megállítani, ami most berobbant Magyarországon
Megugrott a parlagfű koncentrációja, sok kellemetlen tünetre számíthatnak az allergiások.
Megugrott a parlagfű koncentrációja, sok kellemetlen tünetre számíthatnak az allergiások.
Intelligens szántóföldi tervezéssel és a tájrészletek gondos összehangolásával is rengeteget tehetnénk a beporzók védelméért.
Segíts kiválasztani a 2025-ös Év beporzóit, a szavazatok beérkezésének határideje: 2025. február 15.
Érdemes ismerni az egyes fajok termékenyülési viszonyait ahhoz, hogy ideális legyen a megporzás.
Egy 2016-os IPBES jelentés alapján az emberek által fogyasztott termékek egyharmad részéhez közük van a beporzó-fajoknak.
A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet.
Virágoznak a gyümölcsfák és talán idén már nem is lesz károsító fagy, de vajon mi kell a jó terméshez?
Hiába indult be a szezon a megszokottnál jóval korábban, nem túl derűlátóak a magyar méhészek az idei évet illetően.
A méhészeti termékek igazi csodaszernek számítanak, számos jótékony hatással bírnak.
A méhpopuláció nem tud lépést tartani az emberiség növekedésével, sürgősen cselekedni kell.
A kék fadongó, méretét és külsejét meghazudtolóan szelíd rovar, de nagyon nem szereti, ha megfogják.
Nincs mit tenni, azonnal lépni kell, ha meg akarjuk óvni a beporzókat a világon és Magyarországon.
Veszélybe kerülhet az idei méztermés? A 2023-as évkezdet egyelőre nem tekinthető jónak, de a méhészek bíznak a szebb tavaszban.
A beporzásban fontos szerepet játszó zengőlégyfélék egyharmadát kihalás fenyegeti Európában.
Különleges termékek és élelmiszerek népszerűsítésén dolgoznak hazánkban.
Milyen az igazán jó virágméz?
Magyarországon nyílt meg Európa legnagyobb beporzótárlata.
De miért vigyázzunk a szorgos kis rovarokra?
Elképesztő!
Visszatér a hajnali hideg, de keddtől jön a meleg.
Az elmúlt évek tapasztalatai világosan mutatják, hogy a klímaváltozás gyökeresen alakítja át a magyar mezőgazdaság mindennapjait.
A rizs a világ egyik legfontosabb alapélelmiszere, sok érdekesség van vele kapcsolatban, kezdve a termesztésétől, a feldolgozási lehetőségekig.
A mesterséges hús egy olyan élelmiszeripari termék, amelyet állati sejtekből állítanak elő laboratóriumi körülmények között.
A 2025-ös nyár rendkívül aszályos időjárása komoly hatással van az ország agráriumára.
A szakember szerint a szója a szemünk láttára írja át a hazai növénytermesztési szokásokat.
Kukorica vagy kalászos után vetett kalászosokban a Fuzárium fajok szaporító képletei a talajban felszaporodhatnak, elsősorban a talajban található növényi maradványokon telelnek át.
A KUHN Optimer rövidtárcsa nagy munkaszélességgel, stabil mélységtartással és alacsony vonóerőigénnyel kínál hatékony, gazdaságos tarlóhántást.