Örvendhetnek a borászok: megjött a brüsszeli engedély

agrarszektor.hu
Brüsszel engedélyezte a borászoknak, hogy feljavítsák mustsűrítménnyel boraikat. Erre azért van szükség, mert az idei évben olyan kevés volt a cukor a szőlőben, hogy a borokban kevés alkohol alakulna ki, mely azok eltarthatóságát és minőségét is rontotta volna.

Early Bird jegyek az Agrárszektor 2025 konferenciára!

Szerezze meg jegyét most még Early Bird áron a december 3-4. között megrendezésre kerülő siófoki Agrárszektor 2025 konferenciára, ahol kistermelők és fiatal gazdák most 64.900 Ft + áfa összegért vehetnek részt az év egyik legnagyobb és legrangosabb agráreseményén! A konferencia értékelést ad az agrárium helyzetéről, egyúttal pedig felvázolja az ágazat előtt álló rövid- és hosszú távú fejlesztési és kitörési lehetőségeket, illetve bemutatja a vállalkozások üzleti döntéseihez szükséges mértékadó prognózisokat.

A Hegyközségek Nemzetközi Tanácsa hírül adta, hogy EU Bizottsága engedélyt adott a borkészítés szabályaitól való eltérésre, tíz kérvényező országnak, így a holland, brit, dán, belga, német, osztrák, szlovák, cseh, szlovén és magyar borászok az előírtnál nagyobb mértékben javíthatják fel termékeikben a cukorfokot.

Ez a rendelet minden 2010-ben szüretelt szőlő mustjára, részben erjedt mustjára és még erjedésben lévő új borára érvényes. Fontos, hogy ez a rendelet az Official Journal of the EU-ban történt kihirdetésre, és a hirdetmény megjelenését követő harmadik napon lép életbe. Ráadásul az így feljavított borokban az alkohol nem haladhatja meg a 12,5%-ot.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Igen, a KWS TOP4 Mátrix működik! (x)

A visszatérő, hatalmas károkat okozó évjárati és növénytermesztési katasztrófa biztatott bennünket, hogy foglaljuk egyedi kukoricatermesztési kockázatkezelési rendszerbe a KWS modern kukoricahibridjeit.

Támogatott tartalom

Rhizál: a víz bölcsője a búza számára (x)

A Rhizál® a HED-LAND Hungária Kft. különleges biológiai csávázó és talajkezelő készítménye, amely a Rhizobium alamii törzset tartalmazza, és hatékonyan segíti az őszi búza kelését, korai fejlődését és szárazságtűrését.

Támogatott tartalom

Kertből az asztalra (x)

Közösségi főzéssel búcsúzott a nyártól a Kiskert program Vizsolyban

EZT OLVASTAD MÁR?