Korai szüretre készülhetünk

agrarszektor.hu
Bíztatóak a 2011-es szüreti előrejelzések dr. Bodri István, Szekszárd helyközségének elnöke szerint.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kifejezetten kedvező volt eddig az időjárás a szőlő szempontjából, a jégkár nem volt számottevő. Egyedül a mostanában jellemző napégetés meg a szürkerothadás az, ami károkat okozhat, de szakértő odafigyeléssel elkerülhető a komolyabb baj. 

A borászok abban reménykednek, mostantól száraz, csapadékmentes nyár illetve kora ősz várható, ugyanis ekkor lesz kitűnő minőségű a kadarka, a kékfrankos és a cabernet szőlő, ezeknek még idő kell az éréshez. A mennyiség terén átlagos értékekre számítanak.
Augusztus elején megkezdődött viszont a csabagyöngye szürete, valamint az igen közkedvelt fűszeres fehérek is lassan beérnek, kereslet pedig van rájuk bőven - írja a teol.hu

Az aug. 11-én csütörtökön, a budapesti Mészáros Borházban tartott tájékoztató során dr. Kozma Pál, a pécsi egyetemhez tartozó kutatóintézet igazgatója elmondta, hogy mindössze pár hétre vagyunk a szürettől, korai szüretre készülhetünk, az ország boroshordói üresek, és körülbelül 2,5 millió hektoliter borra lehet számítani. Kiemelték itt is, hogy ha a szeptember csapadékos, nedves időszak lesz, a már megjelent szürkerothadás komolyabb méreteket ölthet és súlyos károkat okozhat, de erről egyelőre többet nem tudnak mondani a borszakértők.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?