2023. június 1. csütörtök Tünde

Elektromos halászeszköz és orvhalászat a Tiszán

agrarszektor.hu
Elektromos halászeszköz használata miatt fogtak el három szolnoki férfit a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársa. A vád állatkínzás és lopás, az eljárás még folyik

A három gyanúsított a helyi horgászok jelentették fel, egyikükre a bejelentés alapján egy rendőr figyelt fel, aki a járműben az elsődleges becslések alapján 200 ezer forintot meghaladó értékű illegális halszállítmányt, feltehetőleg a banda leleplezése előtti utolsó halászat eredményét szállította - számol be a hvg.hu.

Később a másik két tettest is elfogták. A tiltott módon, elektromos halászhálóval fogott zsákmány főleg nemes halakból, harcsából, süllőből és pontyból állt.

A nyomozás során kiderült, a tettesek visszaesők voltak, házkutatáskor pedig több százezer forint értékű, részben tiltott halászeszközt, elektromos gépeket is találtak náluk.

Kurdics Zoltán, az ügybe eljáró illetékes hatósági szervezet bűnügyi osztályvezetője elmondta, az efféle halászeszközökre szigorú szabályok vonatkoznak, mostanában azonban egyre több az ilyen eszközökkel történő visszaélés, jelenleg a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság minden őrsén átlagosan két-három  orvhorgászattal, illetve -halászattal kapcsolatos eljárás van folyamatban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?