Elektromos halászeszköz és orvhalászat a Tiszán

agrarszektor.hu
Elektromos halászeszköz használata miatt fogtak el három szolnoki férfit a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársa. A vád állatkínzás és lopás, az eljárás még folyik

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A három gyanúsított a helyi horgászok jelentették fel, egyikükre a bejelentés alapján egy rendőr figyelt fel, aki a járműben az elsődleges becslések alapján 200 ezer forintot meghaladó értékű illegális halszállítmányt, feltehetőleg a banda leleplezése előtti utolsó halászat eredményét szállította - számol be a hvg.hu.

Később a másik két tettest is elfogták. A tiltott módon, elektromos halászhálóval fogott zsákmány főleg nemes halakból, harcsából, süllőből és pontyból állt.

A nyomozás során kiderült, a tettesek visszaesők voltak, házkutatáskor pedig több százezer forint értékű, részben tiltott halászeszközt, elektromos gépeket is találtak náluk.

Kurdics Zoltán, az ügybe eljáró illetékes hatósági szervezet bűnügyi osztályvezetője elmondta, az efféle halászeszközökre szigorú szabályok vonatkoznak, mostanában azonban egyre több az ilyen eszközökkel történő visszaélés, jelenleg a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság minden őrsén átlagosan két-három  orvhorgászattal, illetve -halászattal kapcsolatos eljárás van folyamatban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03