Mi esszük a legmagasabb minőségű élelmiszert a régióban

agrarszektor.hu
Magyarország az élelmiszerek minősége és biztonsága területén a régiós országok közül a ranglista élén áll.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A globális élelmezésbiztonsági ranglistán a hét közép- és kelet-európai ország között Magyarország vezető helyen szerepel, míg az élelmiszerek minősége és biztonsága területén a régiós országok közül a legjobb helyezést érte el - derül ki az Economist Intelligence Unit (EIU) gazdaságkutató által készített legfrissebb felmérésből.

A kutatás adatai szerint az élelmezésbiztonsági világranglistát az Egyesült Államok vezeti, míg Magyarország a 107 fejlett, illetve fejlődő országot rangsoroló felmérés első harmadában, a 28. helyen szerepel - derül ki a tekintélyes londoni gazdaságkutató cég összeállításából. Az országokat 27 különböző mérőszám alapján rangsorolták abból a szempontból, hogy azok polgárai mekkora mértékben és milyen árszint mellett jutnak hozzá a megfelelő tápértékű, biztonságos élelmiszerekhez.

Az országok rangsorolására kidolgozott globális élelmezésbiztonsági index (Global Food Security Index - GFSI) három alindexből tevődik össze. Ezek közül az egyik az élelmiszerek minőségét és biztonságát veszi figyelembe. A felmérésből kiderül, hogy az élelmiszerek minősége, biztonsága terén Magyarország érte el a legjobb helyezést a kelet-közép-európai országok közül. A minőségi szempontoknál azt tekinti át a londoni kutatóintézet, hogy mennyire változatos és tápértékben gazdag a lakosság átlagos étrendje az adott országban, míg a biztonság terén például az ivóvíz elérhetőségét, illetve az élelmiszerbiztonságra felügyelő hatóságok tevékenységét vizsgálja.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?