2024. szeptember 21. szombat Máté, Mirella

Na, ezért fenyeget megint húsdrágulás!

agrarszektor.hu
Az amerikaiak csúcsokra lökik a kukoricaárakat.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 22-ig!

Közel három hónapos csúcsra emelkedett a kukorica árfolyama a héten, miután az Egyesült Államok az elemzők által vártnál nagyobb mennyiségű tengerit exportált részben a megugró japán kereslet miatt. Egy hosszú távú áremelkedés kedvezhet azoknak a hazai gazdáknak, akiknek vannak tavalyi kukoricakészletei, de kifejezetten hátrányos lehet az állattenyésztőknek a takarmányozási költségek növekedése miatt.

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai szerint az Egyesült Államok 1,7 millió tonna kukoricát exportált a január 30-ával záródó héten. A Bloomberg által készített elemzői konszenzushoz képest meglepetést okozott az adat, ugyanis a szakértők 1,4 millió tonna tengeri értékesítésével kalkuláltak.

A várt felett alakuló export mögött részben a megugró japán kereslet állhat. A távol-keleti ország jelezte, hogy a soron következő időszakban növelni fogja az Egyesült Államokból importált kukorica mennyiségét, mert a kanadai szállítmány már kétszer késve érkezett.

A kukorica árfolyama csütörtökön 447 dollár felé emelkedett, ami közel 3 hónapos csúcsot jelent.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?