Két dolog egyszerre, amiben a világ legjobbjai vagyunk!

agrarszektor.hu
Ők voltak a Pálinkafesztivál legcsinosabb vendégei.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Véget ért Budapest belvárosában a tavaszi Pálinkafesztivál. Az egyik legfontosabb hungarikumunk ünnepére összesereglett rekordszámú kiállító négy napon át segített a fővárosiaknak és a turistáknak, hogy igazi, minőségi magyar pálinkákat kóstolhassanak.A legnépszerűbb ital azonban nem is egy pálinka, hanem egy koktél lett, a BRKTNC névre keresztelt ital, vagyis a Boróka Tonic(jobb ha megtanuljuk a nevét), amely Márton János boróka párlatából és tonikból készülő "long drink".  A fesztivál legcsinosabb résztvevői és legjobb fotói között válogattunk.

A május utolsó hétvégéjén a Városháza Parkban megrendezett pálinkás seregszemlén közel 30 pálinkaház állított standot, így a vendégek több száz különböző típusú, alkoholtartalmú, ízű pálinkából és párlatból válogathattak, többek között olyanokból is, amik a nemrég megjelent Pálinkakiválóságok könyvében 3, 4 vagy 5 csillagot kaptak.

Kiderült! - Ezek ma a legjobb magyar pálinkák

A legtöbbet kóstolt pálinka vélhetően a fesztivál italának számító, Az Év Pálinkája volt, ami egy házasítással készített körtepálinka. Az Év Pálinkája 2011-ben a szilva, 2012-ben a barack, 2013-ban meggy, 2014-ben pedig a körte volt. Idén 7 főzde legjobb körtéi kerültek a házasításba (blendbe). Végül az aranyérmesnek minősített Gusto, valamint Nobilis, Márton és lányai, Csalló, Tokaj-Hegyalja, Schiszler és Harmatrázó körtepálinkák kerültek bele.


Az Év Pálinkája stand


Képriport a budapesti Pálinkafesztiválról





A képeket készítette: Glódi Balázs

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?