Több százmilliós kárt okoznak - Ekáerrel ellenőrzik az áfacsalókat

agrarszektor.hu
Az import UHT tejek kereskedelmét most már az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszerrel (EKÁER) is nyomon követi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), mivel a termék olcsó bolti ára áfacsalásra utal. Az elmúlt egy évben a NAV számtalan bejelentést kapott az alacsony fogyasztói ár miatt, és az így kiderített adócsalások elkövetői több százmillió forint kárt okoztak az államnak.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Az EKÁER segítségével is nyomon követi az import tejek kereskedelmét a NAV. A rendszerrel már nemcsak a fantomcégekhez, hanem a működő, de adóelkerülő gazdálkodókhoz is eljut a NAV - közölte az adóhatóság közleményében. Az elmúlt egy évben a NAV ellenőrzési tapasztalatai mellett számtalan közérdekű bejelentés érkezett az import tejtermékek kiugróan alacsony fogyasztói ára miatt.

A vizsgálatok pedig kiderítették, hogy az adócsalások elkövetői több százmillió forint kárt okoztak az államnak. Emellett az elmúlt három évben a tejágazatban elvégzett, csaknem kétszáz adóellenőrzés megközelítőleg 5,5 milliárd forint adókülönbözetet tárt fel - írja az fn.hír24.hu  

A fokozott ellenőrzések és az EKÁER bevezetése miatt egyes kiskereskedelmi áruházláncok csak magyar tejet forgalmaznak, illetve import esetén közvetlenül a gyártótól szerzik be az árut. Így kikerülve el az áfacsalásban való részvétel kockázatát.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?