Oda kell figyelni: veszélyes lehet a kétes eredetű húsvéti sonka

agrarszektor.hu
Nagyobb kockázattal járhatnak a kétes eredetű húsipari termékek húsvétkor. A Hússzövetség szerint csak olyan helyen érdemes vásárolni, amely iránt megvan a bizalom.

A füstölt áruknál az ár a termék minőségét is mutatja - hívta a fel a figyelmet az MTI szerint Éder Tamás, a Hússzövetség társadalmi elnöke. Mivel a kétes eredetű termékek nagyobb kockázattal járnak, húsvétra csak olyan helyen érdemes húsárut vásárolni, amely iránt megvan a bizalom - tette hozzá.

Mostisch Martina, a Hússzövetség ügyvezető titkára az MTI-nek elmondta, hogy a szövetség becslése szerint az évi sonkafogyasztás 25-30 százaléka a húsvéti ünnepekhez kötődik. Ekkor 6 ezer tonna füstölt áru értékesítenek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

KWS – tíz éve első a repcetáblákon*, első az innovációban! (x)

Az utóbbi évek különös kihívások elé állították a repce termesztőket. Míg 10 évvel ezelőtt a termésszint növelése állt a középpontban, mára a termésbiztonság, a kockázatok minél jobb kezelése és ezek által a gazdaságos termesztés fenntartása a célkitűzés.

EZT OLVASTAD MÁR?