Drága húsvét elébe nézünk: az egekben lehet a sonka és a tojás ára

Drága húsvét elébe nézünk: az egekben lehet a sonka és a tojás ára

agrarszektor.hu
Idén a húsvét is többe fog kerülni a magyaroknak, hiszen a tojás és a sonka ára is jelentősen emelkedett. Három hét van még az ünnepig, az igazi roham egyelőre nem indult el, de az eladók azt tapasztalták, hogy, aki biztosra szeretne menni, már most megrendeli vagy meg is veszi a sonkát.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Sok húsboltban a húsvét kiemelt időszaknak számít, azonban az ATV Híradó által felkeresett debreceni üzletben kénytelenek voltak árat emelni. Papp István, a Hajdúhús 2000 Kft. cégvezetője úgy fogalmazott, hogy párszáz forintos emelést tudtak eszközölni, mivel nagyon árérzékenyek a vevők. A megkérdezett vevők szerint biztosan drágulni fog idén a sonka, van, aki úgy fogalmazott, "minden emelkedik, csak a fizetésünk nem". Ugyanakkor vannak olyan vásárlók, akik úgy próbálnak spórolni, hogy idén kisebb sonkadarabokat vesznek, és nem egészet. Persze, akadnak olyanok is, akik a hagyományos, jó minőségű sonkáért hajlandóak - vagy éppen tudnak - többet is fizetni. A szakemberek szerint a sonkavásárlásnál az a legszerencsésebb, ha valaki egy héttel az ünnep előtt veszi meg a sonkát, majd még otthon egy kicsit szárítja, utána pedig legalább két lében főzi meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02