Drága húsvét elébe nézünk: az egekben lehet a sonka és a tojás ára

Drága húsvét elébe nézünk: az egekben lehet a sonka és a tojás ára

agrarszektor.hu
Idén a húsvét is többe fog kerülni a magyaroknak, hiszen a tojás és a sonka ára is jelentősen emelkedett. Három hét van még az ünnepig, az igazi roham egyelőre nem indult el, de az eladók azt tapasztalták, hogy, aki biztosra szeretne menni, már most megrendeli vagy meg is veszi a sonkát.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Sok húsboltban a húsvét kiemelt időszaknak számít, azonban az ATV Híradó által felkeresett debreceni üzletben kénytelenek voltak árat emelni. Papp István, a Hajdúhús 2000 Kft. cégvezetője úgy fogalmazott, hogy párszáz forintos emelést tudtak eszközölni, mivel nagyon árérzékenyek a vevők. A megkérdezett vevők szerint biztosan drágulni fog idén a sonka, van, aki úgy fogalmazott, "minden emelkedik, csak a fizetésünk nem". Ugyanakkor vannak olyan vásárlók, akik úgy próbálnak spórolni, hogy idén kisebb sonkadarabokat vesznek, és nem egészet. Persze, akadnak olyanok is, akik a hagyományos, jó minőségű sonkáért hajlandóak - vagy éppen tudnak - többet is fizetni. A szakemberek szerint a sonkavásárlásnál az a legszerencsésebb, ha valaki egy héttel az ünnep előtt veszi meg a sonkát, majd még otthon egy kicsit szárítja, utána pedig legalább két lében főzi meg.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?