A libamáj-hamisítás a legnagyobb sláger

agrarszektor.hu
Egy libamáj-hamisítási ügy volt az elmúlt év legnagyobb élelmiszerhamisítási esete. A feketegazdaság elleni küzdelemben tavaly több mint 2 ezer tonna terméket vontak ki a forgalomból.

Agrárszektor 2022 konferencia

Jövő héten érkezik az idén 10 éves Agrárszektor konferencia, a hazai agrárium kiemelkedő kétnapos szakmai eseménye Siófokon! Gazdálkodók, döntéshozók, véleményformálók, vállalati csúcsvezetők, élelmiszeripari szakértők, államigazgatási topvezetők egy helyen, egy időben az agrárium csúcstalálkozóján! 

Az élelmiszerhamisítási ügyek között a tavalyi év legjelentősebb fogása egy libamáj-hamisítási eset volt, amelynek végén mintegy 5 tonna (harmincmillió forint értékű) hamis terméket foglaltak le és tízmilliós nagyságrendű bírságot szabtak ki - tartalmazza az a jelentés, amelyet Bognár Lajos országos főállatorvos készített a hazai élelmiszerbiztonsági helyzetről. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszerhamisítás és feketegazdaság felderítéséért felelős, központi ellenőrzési csoportja az elmúlt évben 90%-os hatékonysággal, 703 vizsgálatot végzett és több mint 2 000 tonna terméket vont ki a forgalomból. Az operatív csoport szakemberei több alkalommal ellenőriztek illegális vágóhidakat és húsfeldolgozó üzemeket, valamint reformterméket gyártó vállalkozásokat.

Az országos főállatorvos az élelmiszerlánc-felügyeleti díj 2012-es bevezetés óta minden évben jelentést készít a díj felhasználásáról, valamint az élelmiszerlánc-biztonság helyzetéről. A hivatal a talajvédelemtől a növényvédelmen és az állategészségügyön át a vendéglátásig 2015-ben is ellenőrizte a vállalkozások tevékenységét és létesítményeit.

A teljes jelentés itt olvasható el.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye
EZT OLVASTAD MÁR?