Óriási magyar siker: különdíjat kapott Széll Tamás a világdöntőben

agrarszektor.hu
A negyedik helyen végzett szerdán este a Széll Tamás-vezette magyar csapat a 30. Bocuse d'Or lyoni világdöntőjében. A csapat az előkelő helyezés mellett két különdíjnak is örülhetett az ünnepélyes díjátadón. A világ legrangosabb szakácsversenyét az Egyesült Államok csapata nyerte.

Tombola és értékes nyeremények az Agrárszektor 2025 konferencián!

Tombolával és értékes nyereményekkel várjuk az Agrárszektor konferencia résztvevőit az esemény 2. napjának végén! FŐNYEREMÉNY: Az AXIÁL Kft. felajánlásából a szerencsés nyertes egy Fűnyírótraktor Portland Hawk H9212RD-rel lesz gazdagabb!

Szerezze meg jegyét most még Early Bird áron a december 3-4. között megrendezésre kerülő siófoki Agrárszektor 2025 konferenciára, ahol kistermelők és fiatal gazdák most 64.900 Ft + áfa összegért vehetnek részt az év egyik legnagyobb és legrangosabb agráreseményén! 

Az Egyesült Államok csapata nyerte a Bocuse d'Or döntőjét szerda este a franciaországi Lyonban, a második helyezett Norvégia, a harmadik pedig Izland lett. A Széll Tamás séf, Szabó Kevin commis, Vomberg Frigyes coach és Szulló Szabina csapatkapitány alkotta magyar csapat a negyedik helyen végzett 1565 ponttal.

A magyaroké volt a legjobb hústál

Bár a szakácsolimpián a magyar csapat ezzel az eredménnyel 16 ponttal lecsúszotta dobogóról (a bronzérmes Izland 1581 pontot kapott a zsűritől),

Széll Tamáséké lett a legjobb hústál és a legjobb promóciós poszter különdíja a kétnapos versengést lezáró ünnepélyes díjátadón

 - tudósított az MTI.

Jó lett volna érezni a szobor súlyát, de a legjobb ötöt céloztuk be, ezt sikerült elérni.

 Azt tekintve, hogy mennyi idő alatt jutottunk el erre a szintre, egyedülálló ez a teljesítmény" - mondta Széll Tamás a helyszínen az M1 tudósítójának. A legjobb vegán tálért járó különdíjat a francia csapat, a legjobb commis-nak (segédnek) járó díjat pedig a francia séf segítője kapta.

A legjobb hústálnak járó különdíjat elnyert magyar csapat tagjai (Forrás: Szigetváry Zsolt, MTI)

Az eredmény jó reklám a magyar éttermi kultúrának

A magyar vendéglátás sokat fejlődött az elmúlt tíz évben, vagyis az élmezőny, a legjobb ötven, száz étterem már magas szinten teljesít, de ez még nem igaz az összes többire. 

Magyarország már felkerült a nemzetközi gasztrotérképre, de nem a meghatározó, hanem a feltörekvő országok csoportjába sorolják,

azok közé, amelyekre már odafigyelnek, de még elsősorban a szakma, és nem az átlagos turisták"- mondta Pintér Katalin, Gerbeaud Gasztronómiai Kft. tulajdonosa a Világgazdaságnak. Szerinte a továbblépéshez idő és minőségi agrártermékek mellett az is kell, hogy bármelyik átlagos magyar falu vendéglőjében biztosan jó kiszolgálást kapjon a betérő.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
EZT OLVASTAD MÁR?