Fazekas: háromszor több a kistermelő

agrarszektor.hu
Egyre több az országban a kistermelői piac és a kistermelő. Utóbbiak száma 2010 óta megháromszorozódott és most 17 ezer felett van.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Körülbelül 300 termelői piac működik az országban, míg 2010 előtt a termelői piac gyakorlatilag nem is létezett - mondta az M1 aktuális csatorna műsorában Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A tárca statisztikái szerint ma háromszor több kistermelő van, mint 2010-ben, és számuk meghaladja a 17 ezret.

A miniszter szerint a termelői piacok kialakítását a Vidékfejlesztési Program pályázata is ösztönözte. A piacokon a kézműves termékek, az élelmiszer-különlegességek - mézek, húskészítmények, sajtok, pálinkák, borok - egyaránt megtalálhatók. A Tanya program pedig támogatja a tanyán termelt áruk - például a kacsa- és a libamáj - piacra kerülését.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?