Fazekas: háromszor több a kistermelő

agrarszektor.hu
Egyre több az országban a kistermelői piac és a kistermelő. Utóbbiak száma 2010 óta megháromszorozódott és most 17 ezer felett van.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Körülbelül 300 termelői piac működik az országban, míg 2010 előtt a termelői piac gyakorlatilag nem is létezett - mondta az M1 aktuális csatorna műsorában Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A tárca statisztikái szerint ma háromszor több kistermelő van, mint 2010-ben, és számuk meghaladja a 17 ezret.

A miniszter szerint a termelői piacok kialakítását a Vidékfejlesztési Program pályázata is ösztönözte. A piacokon a kézműves termékek, az élelmiszer-különlegességek - mézek, húskészítmények, sajtok, pálinkák, borok - egyaránt megtalálhatók. A Tanya program pedig támogatja a tanyán termelt áruk - például a kacsa- és a libamáj - piacra kerülését.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?