Együtt a nagyágyúk: Lázár, Fazekas és Czerván egy bizottságban

agrarszektor.hu
Lázár János és Fazekas Sándor leköszönő miniszterek is tagjai lesznek a parlament mezőgazdasági bizottságának az új országgyűlési ciklusban. Czerván György, az agrártárca távozó államtitkára pedig alelnökként csatlakozik a testülethez. A grémiumban hét fideszes és négy ellenzéki képviselő foglal majd helyet. A bizottságba az ellenzéki pártok körül csak a Jobbik és az LMP delegál tagot.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

"Nagyágyúk" vesznek majd részt az új parlament mezőgazdasági bizottságának munkájában. Az agrárszektor.hu információi szerint e testületben foglal majd helyet Lázár János eddigi Miniszterelnökséget vezető miniszter és Fazekas Sándor távozó földművelésügyi miniszter is. Szintén a testület tagja lesz Czerván György leköszönő földművelésügyi államtitkár, aki egyben a grémium egyik alelnöki posztját is betölti.

A bizottságba hét kormánypárti és négy ellenzéki képviselő kap majd helyet. A KDNP nem delegál tagot, így mind a hét kormánypárti képviselőt a Fidesz adja. A testület elnöke ismét Font Sándor lesz, és Lázár János, Fazekas Sándor és Czerván György mellett fideszes képviselőként helyet kap benne Győrffy Balázs, Pócs János és Dankó Béla is.

A négy ellenzéki mandátumból három a jobbiké, egy az LMP-é lesz. A Jobbik Magyar Zoltánt, Apáti Istvánt és Steinmetz Ádámot, az LMP Gémesi Györgyöt delegálja. Érdekesség, hogy a DK, az MSZP és a Párbeszéd nem küld tagot a testületbe.

A bizottság három alelnökkel működik majd. Czerván György mellett Győrffy Balázs és Magyar Zoltán is a grémium alelnöke lesz.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?