Száműzi az antibiotikumos csirkehúst a híres étteremlánc

agrarszektor.hu
A Pizza Hut 2022-re beszünteti az antibiotikumos csirkehús felhasználását az amerikai gyorséttermeiben. Az étteremlánc e tervével olyan versenytársaihoz csatlakozik, mint a McDonald's és a KFC. A túlzott antibiotikum-használat komoly humánegészségügyi kockázatokat jelenthet, mert ellenállóvá teheti a kórokozókat.

A közelmúltban jelentette be a Pizza Hut gyorsétteremlánc, hogy 2022-re megszünteti az antibiotikumokkal szennyezett állatokból származó csirkehúsok felhasználását amerikai éttermeiben - írja a reuters.com. A Pizza Hut ezzel a bejelentésével olyan versenytársaihoz csatlakozott, mint például a McDonald's, ahol már 2016 óta nem használnak antibiotikummal kezelt csirkehúst, de ilyen a KFC étteremlánc is. 

EZ IS ÉRDEKELHET

A kritikák szerint komoly humánegészségügyi kockázatot jelenthetnek az antibiotikummal kezelt húsok, mert a túlzott gyógyszer-használattal egyre jobban növekszik az antibiotikum-rezisztencia kialakulásának esélye, vagyis egy idő után a kórokózók ellenállóvá válhatnak az antibiotikumokkal szemben. Ez pedig azt eredményezheti, hogy bizonyos baktériumok kezelésére nem lesz már hatásos gyógyszer.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

KWS – tíz éve első a repcetáblákon*, első az innovációban! (x)

Az utóbbi évek különös kihívások elé állították a repce termesztőket. Míg 10 évvel ezelőtt a termésszint növelése állt a középpontban, mára a termésbiztonság, a kockázatok minél jobb kezelése és ezek által a gazdaságos termesztés fenntartása a célkitűzés.

EZT OLVASTAD MÁR?