Száműzi az antibiotikumos csirkehúst a híres étteremlánc

agrarszektor.hu
A Pizza Hut 2022-re beszünteti az antibiotikumos csirkehús felhasználását az amerikai gyorséttermeiben. Az étteremlánc e tervével olyan versenytársaihoz csatlakozik, mint a McDonald's és a KFC. A túlzott antibiotikum-használat komoly humánegészségügyi kockázatokat jelenthet, mert ellenállóvá teheti a kórokozókat.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A közelmúltban jelentette be a Pizza Hut gyorsétteremlánc, hogy 2022-re megszünteti az antibiotikumokkal szennyezett állatokból származó csirkehúsok felhasználását amerikai éttermeiben - írja a reuters.com. A Pizza Hut ezzel a bejelentésével olyan versenytársaihoz csatlakozott, mint például a McDonald's, ahol már 2016 óta nem használnak antibiotikummal kezelt csirkehúst, de ilyen a KFC étteremlánc is. 

EZ IS ÉRDEKELHET

A kritikák szerint komoly humánegészségügyi kockázatot jelenthetnek az antibiotikummal kezelt húsok, mert a túlzott gyógyszer-használattal egyre jobban növekszik az antibiotikum-rezisztencia kialakulásának esélye, vagyis egy idő után a kórokózók ellenállóvá válhatnak az antibiotikumokkal szemben. Ez pedig azt eredményezheti, hogy bizonyos baktériumok kezelésére nem lesz már hatásos gyógyszer.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?