2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Száműzi az antibiotikumos csirkehúst a híres étteremlánc

agrarszektor.hu
A Pizza Hut 2022-re beszünteti az antibiotikumos csirkehús felhasználását az amerikai gyorséttermeiben. Az étteremlánc e tervével olyan versenytársaihoz csatlakozik, mint a McDonald's és a KFC. A túlzott antibiotikum-használat komoly humánegészségügyi kockázatokat jelenthet, mert ellenállóvá teheti a kórokozókat.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A közelmúltban jelentette be a Pizza Hut gyorsétteremlánc, hogy 2022-re megszünteti az antibiotikumokkal szennyezett állatokból származó csirkehúsok felhasználását amerikai éttermeiben - írja a reuters.com. A Pizza Hut ezzel a bejelentésével olyan versenytársaihoz csatlakozott, mint például a McDonald's, ahol már 2016 óta nem használnak antibiotikummal kezelt csirkehúst, de ilyen a KFC étteremlánc is. 

EZ IS ÉRDEKELHET

A kritikák szerint komoly humánegészségügyi kockázatot jelenthetnek az antibiotikummal kezelt húsok, mert a túlzott gyógyszer-használattal egyre jobban növekszik az antibiotikum-rezisztencia kialakulásának esélye, vagyis egy idő után a kórokózók ellenállóvá válhatnak az antibiotikumokkal szemben. Ez pedig azt eredményezheti, hogy bizonyos baktériumok kezelésére nem lesz már hatásos gyógyszer.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31