Magosz: tisztességtelen a Penny Market lépése

agrarszektor.hu
A napokban robbant a bomba, miszerint a Penny Market egy hétig 149 forint helyett 135 forintért árulja a szlovákiai import UTH tejet, a magyar termelők szerint ez azonban beláthatatlan következményekkel járhat a tejágazat számára. Emiatt a Tej Terméktanács, és a Nemzeti Agrárgazdálkodási Kamara (NAK) demonstrációt is kilátásba helyezett, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) pedig közleményben fejezte ki megdöbbenését azzal kapcsolatban, hogy a Penny Market Kft. nem hajlandó érdemi egyeztetésre a szakmai szervezetekkel.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Ahogy azt az agrárszektor.hu is megírta 2019. március 21-én hirdette meg a Penny Market az akciós szlovákiai import tejet, és egy hétig a 149 forint helyett 135 forintért kapható a másfél százalékos UHT tej. Kedden az egyhetes akció miatt tüntetnek majd a termelők, a Tej Terméktanács, és a Nemzeti Agrárgazdálkodási Kamara (NAK) pedig azonnal reagált, és bejelentették, hogy mind élelmiszer-biztonsági, mind adóügyi szempontból kérik a termék forgalmazásának kivizsgálását, és demonstrációt is kilátásba helyeztek.  

EZ IS ÉRDEKELHET
A 14 Ft-os, azonnali árcsökkentést a magas előállítási költségek és a piaci viszonyok sem indokolják, ám beláthatatlan következményekkel járhat a teljes magyar tejágazat számára - írja közleményében a Magosz. Szerintük hamis és rosszhiszemű a cég kommunikációja, miszerint a magyar tejágazat képtelen lenne elegendő mennyiséget szállítani a Penny Market számára.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége közleményében - a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanáccsal illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával szoros együttműködésben - felszólítja a Penny Market Kft-t a tisztességtelen akció azonnali visszavonására. Emellett a MAGOSZ teljes tagsága támogatja a keddre tervezett, indító tüntetést a Penny Market tisztességtelen lépése ellen, és minden rendelkezésre álló eszközt igénybe vesz, hogy kikényszerítse az elfogadhatatlan döntés visszavonását - tájékoztatott a szövetség. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?