Megalakult a Tejtermék Ellátásért Felelős Operatív Bizottság

Megalakult a Tejtermék Ellátásért Felelős Operatív Bizottság

agrarszektor.hu
Lesznek piaci zavarok és kialakulhat felvásárlási láz is, holott a lakosság ellátásához szükséges nyerstej-mennyiség a határokon belül rendelkezésre áll. Az ellátás és a kommunikáció szervezése érdekében egy operatív bizottságot hoztak létre a Tej Terméktanácsnál.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Tej Terméktanács Elnöksége - a várhatóan kialakuló piaci helyzet veszélyei miatt - megalakította a Tejtermék Ellátásért Felelős Operatív Bizottságot, melyben tejtermelő, tejfeldolgozó és kiskereskedői oldalak egyeztetnek. A Bizottság a koronavírus-helyzettel kapcsolatosan felméri az ágazatban lehetséges felmerülő problémákat és folyamatosan egyeztet a szakminisztériummal, a hatóságokkal, a kiskereskedőkkel, az árufuvarozókkal és a tejágazat szereplőivel.

A Bizottság célja az, hogy a tejágazatban - a tejtermelőktől a fogyasztókig - zavartalan maradjon az ellátás (az ehhez szükséges nyerstej alapanyag Magyarországon rendelkezésre áll). Lényeges, hogy bármilyen jellegű hazai vásárlási pánik esélye kerüljön minimalizálásra, ehhez elsősorban a termékpálya szereplői közötti intenzív párbeszédre, a korrekt tájékoztatásra és a problémák kezelésére van szükség.

Forrás: Tej Terméktanács

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?