Ez hihetetlen: újrahasznosítható csomagolást kap az egyik legismertebb szeszes ital

Ez hihetetlen: újrahasznosítható csomagolást kap az egyik legismertebb szeszes ital

agrarszektor.hu
Újrahasznosítható papírpalackot dob piacra a Diageo. A Johnnie Walkert is gyártó italmulti bejelentette, hogy 100%-ig műanyagmentes, teljesen lebomló papír "palackot" alkottak meg a híres whiskynek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Jövőre már újrahasznosítható papírpalackból is lehet whiskyzni, írta meg a Guardian. A Johnnie Walkert is gyártó Diageo nevű italmulti bejelentette, hogy megalkották a világ első, 100%-ig műanyagmentes, papír alapú töményszeszes palackját.

A palack fenntartható forrásból származó cellulózrostból készült, teljesen újrahasznosítható, és a nemzetközi élelmiszer-biztonsági előírásoknak is meg fog felelni. Azt ugyan nem sikerült megoldani, hogy teljesen papírból készüljön, de az italt védő bélés műanyag helyett szintén lebomló gyantából készült, a kupak pedig alumíniumból.

Büszkék vagyunk rá, hogy a világon elsőként állítottunk elő ilyen palackot. A Diageo folyamatosan küzd azért, hogy kitolja a fenntartható csomagolások határait, és ebben a palackban hatalmas lehetőségek vannak. Helyénvalónak tűnik, hogy a Johnnie Walkerrel vezessük be, amely a 200 éves történelme során gyakran állt elő innovatív megoldásokkal

- mondta Ewan Andrew, a Diageo fenntarthatóságért felelős vezetője

A környezetbarát papírüveget jövőre tervezik piacra dobni, első körben egyetlen piacon vezetik be a Johnnie Walkerekkel, aztán ha bejön, világszerte bevezetik. Persze az alkoholpiac óriásai közül sem csak a Diageo próbálkozik ilyesmivel, a Carlsberg például tavaly ősszel jelentette be a maga papír söröspalackját.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02