Kilőttek a mezőgazdasági termelői árak: mutatjuk, mi mennyibe került szeptemberben

Kilőttek a mezőgazdasági termelői árak: mutatjuk, mi mennyibe került szeptemberben

MTI
Szeptemberben szelídült a gyümölcsök áremelkedésének üteme, de élénkült a gabonafélék, a zöldségek, valamint az állati termékek drágulása, miközben az élőállatok felvásárlási árának csökkenése erősödött, a burgonyáé lefékeződött. A mezőgazdasági termelői árak átlagosan 6,6%-kal voltak magasabbak az egy évvel korábbiaknál az előző havi 6,7%-os éves emelkedés után, derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A növénytermesztési és kertészeti termékek átlagos felvásárlási ára 13,9%-kal emelkedett, az élő állatok és állati termékeké 4,5%-kal csökkent tavaly szeptemberhez viszonyítva. A gabonafélék ára egy év alatt 9,6%-kal emelkedett szeptemberre az előző havi 7,5% után. A burgonya felvásárlási ára 14,3%-kal csökkent, míg augusztusban 18,5%-kal volt olcsóbb a tavalyinál. A gyümölcsök átlagosan 41,1%-kal kerültek többe az augusztusi 46,3% után, a zöldségfélék átlagos áremelkedése 10,5%-ról 12,8%-ra gyorsult.

December 3-án rendezi a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely idén egész napos, közel 10 órányi szakmai programot kínál online módon. Az eseményen két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg témával várjuk a résztvevőket. Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvénye egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük lesz online élőben követni az egész napos konferenciát, szavazni tudnak, illetve lehetőségük lesz networkingre és kapcsolatépítésre is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

Az élő állatok átlagos felvásárlási ára szeptemberben már ötödik hónapja maradt el az egy évvel korábbitól, szeptemberben 8,7%-kal, az augusztusi 6,8% után. Az állati termékek ára 5,1%-kal emelkedett az augusztusi 2,7%-ot követően.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?