A Mikulástól várják a csodát a magyar édességgyártók: beindult az ünnepi hajrá

A Mikulástól várják a csodát a magyar édességgyártók: beindult az ünnepi hajrá

agrarszektor.hu
Bár forgalomcsökkenésre számítanak, de bíznak a hazai édességgyártók abban, hogy a Mikuláshoz és karácsonyi ünnephez köthető szezonális édességek, csokifigurák és szaloncukor forgalma megközelítheti a tavalyit, és nem ismétlődik meg a húsvéti helyzet, amikor csokinyuszik sokasága maradt a polcokon, mondta el hozzászólásában Sánta Sándor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének elnöke az Év Szaloncukra verseny eredményhirdetésén a verseny szervezői által rendezett videokonferencián.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

"Békeidőben" a magyar piacon nagyjából 3,5 tonna szaloncukrot, 8 millió csokimikulást és 350 ezer adventi kalendáriumot vásárolnak egy évben. Azt, hogy az idei eladások hogyan alakultak, várhatóan jövő év első negyedében lehet majd megtudni, amikor az adatok már rendelkezésre állnak. A legkedveltebb ízek a zselés, kókuszos, karamellás, csokoládé- és mogyorókrémes változatok. Az innováció továbbra sem áll meg, a gyártók többek között chili paprikás, szekszárdi boros szaloncukrokkal is előrukkoltak idén. Egyre többféle termék válaszol különböző diétás igényekre is, például egyre többen készítenek cukormentes szaloncukor változatokat.

Bizakodásra ad okot, hogy az új vásárlási szokások már kialakultak: sokkal tervezettebben és sokkal nagyobb kosárral vásárolnak az emberek, mint korábban. Ha tehát betervezik a mikulást és a szaloncukrot, azok minden bizonnyal a kosárba, kocsiba kerülnek. Mivel a karácsonyfa elmaradhatatlan kelléke az ünnepnek még akkor is, ha sajnos csak szűkebb körben lehet ünnepelni, a szaloncukor továbbra sem hiányozhat az ágakról.

A Szövetség bízik abban, hogy egy év múlva az emberiség a járványidőszak nehezebb részét már maga mögött hagyta és az édességpiac is fokozatosan visszaáll a "békebeli" működésre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31