Megőrülnek ezért a paradicsomért az emberek: mostantól Magyarországon is kapható

Megőrülnek ezért a paradicsomért az emberek: mostantól Magyarországon is kapható

agrarszektor.hu
Megkezdődött hazánkban is a többszörösen díjnyertes YOOM paradicsom termesztése és forgalmazása. A következő hónapokban mintegy 300 ezer csomag kerül a különleges színű csemegéből a fogyasztók asztalára - tudhattuk meg a Syngenta közleményéből.

Rangos Agrárdíjak az Agrárszektor 2025 konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 13. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A decemberi rendezvényen immár 11. alkalommal adjuk át tíz kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen Ön is szeptember 15-ig!

A YOOM a világ vezető agrárvállalatai közé tartozó, több mint 100 országban tevékenykedő Syngenta paradicsoma. Antal Gyula, a Syngenta zöldségfélék üzletágvezetője elmondta, hogy a vállalat zöldségvetőmag divíziója élen jár a zöldségfajták nemesítésében, munkatársaik elkötelezettek az innováció iránt, és azon dolgoznak, hogy a termelő partnereken keresztül egészséges és ízletes zöldségek kerüljenek a fogyasztókhoz. Ennek az innovatív közös munkának az eredménye ez az egyedülálló paradicsom.

A YOOM könnyen felismerhető különleges sötétlila színéről és édes-savanyú zamatáról, amely az izgalmas "umami" ízben ölt testet. Az umami egy aminosav, amely más molekulákkal együtt fokozza az ízlelőbimbókra gyakorolt élményt. Sötét színéért az antocianin fele, amely vízben oldódó természetes pigment. Emellett gazdag karotinoidokban is, amelyek erős antioxidánsok és segítenek leküzdeni a fáradtságot. Ehhez társul még a nagy adag C-vitamin, magnézium és kálium.

A Magyarország déli részén, a Trivega Kft. orosházi és forráskúti kertészetében termő paradicsomkülönlegesség a tervek szerint mintegy 300 ezer - fenntartható erdőgazdaságok alapanyagaiból készült - csomagban kerül a fogyasztókhoz 2021-ben. A paradicsomot a szakemberek korszerű üvegházban termelik, amelyet geotermikus energiával fűtenek. A növények természetes közegben fejlődnek, a káros betegségektől és rovaroktól biológiai növényvédelemmel óvják.

A YOOM tavaly elnyerte a Fruit Logistica Innovációs Nagydíját, amely az egyik legrangosabb szakmai elismerés. A brüsszeli Taste Institute pedig a legmagasabb, három csillaggal díjazta paradicsom ízét, amely így megkapta a "Superior Taste Award" díjat. Belgiumban pedig az Év Terméke lett zöldség kategóriában. Antal Gyula hozzátette, hogy Magyarországon kívül több mint húsz országban - köztük Hollandiában, Spanyolországban, Franciaországban, Dániában, Belgiumban és Németországban - forgalmazzák. Ezen országok közül szinte valamennyiben helyben termesztik a gazdálkodók, ezáltal rövidülnek a szállítási útvonalak, az üzletek polcaira mindig frissen szedett paradicsom kerülhet.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
EZT OLVASTAD MÁR?