Világbajnok lett a villányi Jammertal Borbirtok vörösbora

Világbajnok lett a villányi Jammertal Borbirtok vörösbora

agrarszektor.hu
Mindeddig példátlan sikert ért el egy magyar vörösbor. A világ egyik legnagyobb presztízsű borversenyét, a Concours Mondial de Bruxelles 2021-et az idén Luxemburgban rendezték meg. Ezen a legmagasabb pontszámot a vörösborok kategóriájában mintegy hét és félezer mintából a villányi Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot 2015 bora kapta, amely elnyerte a Grand Gold Medal Revelation Red Wine díjat - tájékoztatta a borászat az agrárszektor.hu-t.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A világsiker értékét mutatja, hogy ilyen nyílt kategóriában és a verseny történetében először kapta magyar vörösbor ezt a díjat! Sőt, hasonló presztízsű nemzetközi borversenyen sem érte el nyílt kategóriában magyar vörösbor a legmagasabb kiosztott értékelési pontszámot.

A verseny értékét és nagyságát jelzi, hogy ezen az idei megmérettetésen 672 francia, 507 spanyol, 389 olasz és 335 portugál érem született, de ezen a megmérettetésen a világ legjobb vörösbora magyar lett!

A június 17-27. között megtartott borversenyen 300 zsűritag 9 napon keresztül értékelt közel 10 000 beérkezett tételt.

A verseny sajátossága, hogy minden évben más helyszín ad otthont a borok tesztelésének. A verseny zsűrijébe szigorúan olyan neves bírákat választanak, akik globális szinten elismertek. Nemzetközi vevők és szállítók, mérnökök és borászok, újságírók, szakújságírók és kritikusok, kutatók, valamint ipari szervezetek képviselői értékelik a világ minden tájáról beküldött borokat.


A Concours Mondial de Bruxelles elsődleges célja, hogy garanciát nyújtson a fogyasztóknak: objektíven díjazza azokat a kifogástalan minőségű borokat, amelyek valóban kiemelkedő italélményt nyújtanak. Ahogy a honlapjukon megosztják: Belgium büszke arra, hogy egyedülálló eseményt szervez, amelyet a borágazat és a fogyasztók világszerte ismernek és elismernek.

A luxemburgi borversenyről a Jammertal borbirtok két további díjat hozott el: a Cassiopeia MCS*Achird 2016 tétel Nagyarany, a Cassiopeia Franc 2015 pedig Arany érmet nyert.

A Jammertal Borbirtok 85 hektáron gazdálkodik, évi 550-600 ezer palackot forgalmaz. Főborásza Kövesdi Zsófia, szőlészeti vezetője Nagy Zsolt. A Jammertal Borbirtok egy családi holding, amely több szőlészeti és borászati céget fog össze Villányban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?