Őrület, ami Hollandiában zajlik: súlyos lépésre kényszerültek a helyi pékek

MTI
Egész oldalas újsághirdetésben kértek állami segítséget a holland pékek a megugró energiaköltségek miatt.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A Holland Pék- és Cukrász Szövetség a gáz és áram forgalmi adójának átmeneti felfüggesztését és felső ársapka bevezetését kérte a kormánytól az Algemeen Dagblad napilapban megjelent hirdetésében. Az 1600 taggal működő szakmai érdekképviseleti szervezet vezetője szerint állami beavatkozás nélkül tömegesen mehetnek csődbe a kisvállalkozások. Marie-Helene Zengerink elmondta, hogy egyes pékségek havi energiaszámlája a korábbi 3 ezer euróról (1,211 millió forint) 30 ezer euróra emelkedik, amit képtelenek kigazdálkodni.

A növekvő energiaköltségek az élelmiszer kiskereskedelem más szereplőit is sújtják. Az évi 450 millió euró forgalmat bonyolító Picnic ételkiszállító már közölte, hogy leállítja a fagyasztott áruk - pizza, fagyasztott ételek és jégkrém- kiszállítását, mert beszállítója jelezte, hogy nem tud száraz jeget biztosítani a megugró árak miatt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?