Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?
Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!
A meleg és száraz nyarak hatására a tölgyeken kevesebb makk terem, ráadásul a sonka ára is esett, aminek köszönhetően az eredetvédett sonka előállítására jogosult négy régió egyikében, Extremadurában ötödével kevesebb ibériai sonkát állítottak elő tavaly, mint korábban. A tavalyi év volt Spanyolország eddigi legmelegebb, egyben harmadik legszárazabb éve. Extremadurában az elmúlt 50 évben több mint 35 százalékkal csökkent az éves esőmennyiség - írja az Infostart a The Guardian alapján.
Francisco Espárrago, a kiváló minőségű ibériai sonkát előállító Señorio de Montanera elnöke kifejtette, hogy ezek az erdők kocsányos tölgyekből állnak, amelyek a nedves éghajlaton őshonosak. Létezésük reliktum abból az időből, amikor az éghajlat más volt itt, mint most. Éppen ezért fák számára igen nehéz a mostani forró, száraz nyarak túlélése. Hozzátette, hogy ha olyan lesz az idei nyár, mint tavaly, akkor nem lehet túl sok jóra számítani. A tavalyi forró nyár és az idei tél kevés csapadéka után ez lesz a legrosszabb évük negyven esztendeje. Egyben kiemelte azt is, hogy nem csupán a sertésekről van szó, hiszen, ha az erdők nem maradnak meg, a marhákat sem lesz hol legeltetni.