India egyre nagyobb élelmiszerszállítóvá válik a Közel-Keleten

India egyre nagyobb élelmiszerszállítóvá válik a Közel-Keleten

agrarszektor.hu
Az Egyesült Arab Emírségek élelmiszeripara az indiai kormány importtámogatását kérve elmondta, hogy a közel-keleti országokban hatalmas kereslet van az Indiában előállított csirke, tejtermékek, basmati rizs, fagyasztott tengeri termékek és búzakészítmények iránt - írja a Devdiscourse.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az Egyesült Arab Emírségek ipara az indiai kormány támogatását kérte a zökkenőmentes tanúsítási folyamatok, a Mezőgazdasági és Feldolgozott Élelmiszeripari Termékek Exportfejlesztési Hatóságával (APEDA) való jobb koordináció és a szabványok harmonizációja terén.

Csomagolásban erősítenének

Azt is elmondták, hogy az indiai termékek jó minőségű csomagolása segítene a szereplőknek abban, hogy növeljék az élelmiszerek és élelmiszeripari termékek exportját olyan országokba, mint Bahrein, Kuvait, Omán Szultánság, Katar, Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek. Piyush Goyal kereskedelmi és ipari miniszter, aki az Egyesült Arab Emírségekben járt, a múlt héten részletes megbeszéléseket folytatott ezekkel az importőrökkel, és megvitatta az indiai export növelésének módjait.

Hatalmas lehetőséget jelent India számára, hogy fagyasztott termékeket exportáljon ezekbe az országokba

- mondta Nissar Thalangara, a fagyasztott termékeket és italokat gyártó Global Food Industries LLC értékesítési vezetője az Egyesült Arab Emírségekben. Az ománi székhelyű Khimji Ramdas Group képviselője elmondta, hogy az indiai basmati rizs iránt van kereslet, és az erre a rizsre vonatkozó minimális exportár (MEP) csökkentése segíteni fogja Indiát az export fellendítésében. A kormány azt fontolgatja, hogy a MEP-t tonnánként 850 dollárra csökkenti a jelenlegi tonnánkénti 1 200 dollárról.

Halal exportban is vannak lehetőségek

Egy másik, az Öböl-menti Együttműködési Tanács (GCC) országaiból származó importőr felvetette a halal tanúsítás kérdését.

Fauzan Alavi, az Allanasons Pvt Ltd. ügyvezető igazgatója szerint az India és az Egyesült Arab Emírségek közötti szabadkereskedelmi megállapodás segíti a hústermékek exportjának előmozdítását.

Több lehetőséget látunk arra, hogy növeljük az Indiából az Egyesült Arab Emírségekbe irányuló exportunkat

- mondta Alavi.

Kirti Meghnani, a kiskereskedelmi beszerzéssel foglalkozó Choithrams vezetője hasonló véleményt osztott meg, és elmondta, hogy a termékek csomagolására való összpontosítás segíteni fogja az indiai exportőröket abban, hogy növeljék az Egyesült Arab Emírségekkel és más Öböl-menti országokkal folytatott kereskedelmet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?