Ünnepek előtt jön az édességdrágulás

Ünnepek előtt jön az édességdrágulás

agrarszektor.hu
Több mint egy évtizedes csúcson van a cukor határidős tőzsdei ára, amely főleg a brazil logisztikai nehézségek és a Dél-Kelet Ázsiára jellemző export-visszaesés miatt megemelheti a termék árát a világpiacon. Mindez a kakaó drágulásával párhuzamosan emeli az édességek árát karácsonykor, és valószínűleg húsvétkor is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

– írja a commodity piacokat elemző összeállításában a BNNBloomberg. A fő beszállító Brazília szállítási szűk keresztmetszetei megnehezítik az édesítőszer globális piacokra jutását, míg az indiai és thaiföldi export visszaesése tovább nyomja felfelé az árakat.

Az édességgyártók "nagy négyes" szezonja az október 31-én ünnepelt halloween-nappal kezdődik, amelyet a karácsony, a Valentin-nap és a húsvét követ a washingtoni székhelyű Nemzeti Édességgyártók Szövetsége szerint.

Rossz idők járnak a húspótlókra

Egyre több a rossz hír a húspótlókat gyártó iparág számára is. Az Archer-Daniels-Midland Co. a múlt héten közölte, hogy a csalódást keltő kereslet miatt átértékeli a növényi alapú fehérje tervezett bővítését egy illinois-i létesítményben.

Egyre több alternatív fehérjékkel foglalkozó vállalat zár be, bocsátja el a személyzetet és jelenik meg a piacon értékesítésre váró cégként. Eközben a PitchBook adatai szerint az ágazat kockázati tőkefinanszírozása tavaly közel 40%-kal csökkent a 2021-es csúcshoz képest, miután a Beyond Meat Inc. 2019-es tőzsdei bevezetését követően megugrott. A tendencia idén valószínűleg tovább romlik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?