Ünnepek előtt jön az édességdrágulás

Ünnepek előtt jön az édességdrágulás

agrarszektor.hu
Több mint egy évtizedes csúcson van a cukor határidős tőzsdei ára, amely főleg a brazil logisztikai nehézségek és a Dél-Kelet Ázsiára jellemző export-visszaesés miatt megemelheti a termék árát a világpiacon. Mindez a kakaó drágulásával párhuzamosan emeli az édességek árát karácsonykor, és valószínűleg húsvétkor is.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

– írja a commodity piacokat elemző összeállításában a BNNBloomberg. A fő beszállító Brazília szállítási szűk keresztmetszetei megnehezítik az édesítőszer globális piacokra jutását, míg az indiai és thaiföldi export visszaesése tovább nyomja felfelé az árakat.

Az édességgyártók "nagy négyes" szezonja az október 31-én ünnepelt halloween-nappal kezdődik, amelyet a karácsony, a Valentin-nap és a húsvét követ a washingtoni székhelyű Nemzeti Édességgyártók Szövetsége szerint.

Rossz idők járnak a húspótlókra

Egyre több a rossz hír a húspótlókat gyártó iparág számára is. Az Archer-Daniels-Midland Co. a múlt héten közölte, hogy a csalódást keltő kereslet miatt átértékeli a növényi alapú fehérje tervezett bővítését egy illinois-i létesítményben.

Egyre több alternatív fehérjékkel foglalkozó vállalat zár be, bocsátja el a személyzetet és jelenik meg a piacon értékesítésre váró cégként. Eközben a PitchBook adatai szerint az ágazat kockázati tőkefinanszírozása tavaly közel 40%-kal csökkent a 2021-es csúcshoz képest, miután a Beyond Meat Inc. 2019-es tőzsdei bevezetését követően megugrott. A tendencia idén valószínűleg tovább romlik.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?