Új őrület hódít a németeknél: egyre többen veszik ezt az élelmiszert

Új őrület hódít a németeknél: egyre többen veszik ezt az élelmiszert

agrarszektor.hu
Németországban a sárga rókagomba nyár végén számos étterem étlapján szerepel, de sok magánháztartás is vásárol friss árut. Sok országban termesztik, így a sárga rókagomba az európai piacokon júniustól októberig kapható. A legnagyobb mennyiség júliustól szeptember közepéig szerepel a kínálatban, bár ennek bősége nagy mértékben függ az időjárástól, és a tavalyi évben az ukrajnai háború miatt jelentősen átalakultak a beszerzési források és a szállítási útvonalak.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A 2022 októberétől 2023 szeptemberéig tartó gazdasági évben Németországban a magánháztartások összesen 1340 tonna friss rókagombát vásároltak. Ez háztartásonként 33 g mennyiségnek felel meg, de már ez is 15%-os növekedésnek felel meg a 2022-es év 24 g/háztartás fogyasztási adatához képest. A korábbi évek összehasonlítható adatait vizsgálva viszont lényegesen nagyobb mennyiségek mérhetők: 2020-ban például háztartásonként 68 g fogyott évente - írja a FruitVeB

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 16. 06:01