Új őrület hódít a németeknél: egyre többen veszik ezt az élelmiszert

Új őrület hódít a németeknél: egyre többen veszik ezt az élelmiszert

agrarszektor.hu
Németországban a sárga rókagomba nyár végén számos étterem étlapján szerepel, de sok magánháztartás is vásárol friss árut. Sok országban termesztik, így a sárga rókagomba az európai piacokon júniustól októberig kapható. A legnagyobb mennyiség júliustól szeptember közepéig szerepel a kínálatban, bár ennek bősége nagy mértékben függ az időjárástól, és a tavalyi évben az ukrajnai háború miatt jelentősen átalakultak a beszerzési források és a szállítási útvonalak.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A 2022 októberétől 2023 szeptemberéig tartó gazdasági évben Németországban a magánháztartások összesen 1340 tonna friss rókagombát vásároltak. Ez háztartásonként 33 g mennyiségnek felel meg, de már ez is 15%-os növekedésnek felel meg a 2022-es év 24 g/háztartás fogyasztási adatához képest. A korábbi évek összehasonlítható adatait vizsgálva viszont lényegesen nagyobb mennyiségek mérhetők: 2020-ban például háztartásonként 68 g fogyott évente - írja a FruitVeB

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?