Új őrület hódít a németeknél: egyre többen veszik ezt az élelmiszert

Új őrület hódít a németeknél: egyre többen veszik ezt az élelmiszert

agrarszektor.hu
Németországban a sárga rókagomba nyár végén számos étterem étlapján szerepel, de sok magánháztartás is vásárol friss árut. Sok országban termesztik, így a sárga rókagomba az európai piacokon júniustól októberig kapható. A legnagyobb mennyiség júliustól szeptember közepéig szerepel a kínálatban, bár ennek bősége nagy mértékben függ az időjárástól, és a tavalyi évben az ukrajnai háború miatt jelentősen átalakultak a beszerzési források és a szállítási útvonalak.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

A 2022 októberétől 2023 szeptemberéig tartó gazdasági évben Németországban a magánháztartások összesen 1340 tonna friss rókagombát vásároltak. Ez háztartásonként 33 g mennyiségnek felel meg, de már ez is 15%-os növekedésnek felel meg a 2022-es év 24 g/háztartás fogyasztási adatához képest. A korábbi évek összehasonlítható adatait vizsgálva viszont lényegesen nagyobb mennyiségek mérhetők: 2020-ban például háztartásonként 68 g fogyott évente - írja a FruitVeB

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?