Elképesztő tempóban csökken az ára ennek a zöldségnek a holland piacokon

Elképesztő tempóban csökken az ára ennek a zöldségnek a holland piacokon

agrarszektor.hu
Folyamatosan csökken a spárga ára a piacon, ahogy egyre nagyobb mennyiség jelenik meg az árverési csarnokokban. Két hét alatt az extra minőségű fehér spárga nagybani ára már 15 euró alá csökkent Hollandiában.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Két hét alatt az extra minőségű fehér spárga nagybani ára 20 euró feletti kezdő szintről már 15 euró alá csökkent Hollandiában. Ezek a tételek az üvegházi termesztés mellett már fűtött fóliából is származnak, bár itt egyelőre még nem naponta, hanem inkább csak kétnaponta van szedés. A piacon elérhető mennyiség is dinamikusan nő: március első napjai óta már minden nap kapható spárga a ZON és a The Greenery árverési csarnokokban - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Mivel az időjárási előrejelzések szerint a hőmérséklet a következő napokban a szokásosnál kicsit magasabb lesz, hamarosan a fűtött fóliában is megkezdődik a napi szedés, és a piacra dobott mennyiség gyorsan bővül majd. Érdekesség, hogy a déli régióban március közepén betakarították az első szabadföldi spárgát, de egyelőre ennek volumene nem jelentős.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?