Elképesztő tempóban csökken az ára ennek a zöldségnek a holland piacokon

Elképesztő tempóban csökken az ára ennek a zöldségnek a holland piacokon

agrarszektor.hu
Folyamatosan csökken a spárga ára a piacon, ahogy egyre nagyobb mennyiség jelenik meg az árverési csarnokokban. Két hét alatt az extra minőségű fehér spárga nagybani ára már 15 euró alá csökkent Hollandiában.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Két hét alatt az extra minőségű fehér spárga nagybani ára 20 euró feletti kezdő szintről már 15 euró alá csökkent Hollandiában. Ezek a tételek az üvegházi termesztés mellett már fűtött fóliából is származnak, bár itt egyelőre még nem naponta, hanem inkább csak kétnaponta van szedés. A piacon elérhető mennyiség is dinamikusan nő: március első napjai óta már minden nap kapható spárga a ZON és a The Greenery árverési csarnokokban - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Mivel az időjárási előrejelzések szerint a hőmérséklet a következő napokban a szokásosnál kicsit magasabb lesz, hamarosan a fűtött fóliában is megkezdődik a napi szedés, és a piacra dobott mennyiség gyorsan bővül majd. Érdekesség, hogy a déli régióban március közepén betakarították az első szabadföldi spárgát, de egyelőre ennek volumene nem jelentős.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?