2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Elképesztő tempóban csökken az ára ennek a zöldségnek a holland piacokon

Elképesztő tempóban csökken az ára ennek a zöldségnek a holland piacokon

agrarszektor.hu
Folyamatosan csökken a spárga ára a piacon, ahogy egyre nagyobb mennyiség jelenik meg az árverési csarnokokban. Két hét alatt az extra minőségű fehér spárga nagybani ára már 15 euró alá csökkent Hollandiában.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Két hét alatt az extra minőségű fehér spárga nagybani ára 20 euró feletti kezdő szintről már 15 euró alá csökkent Hollandiában. Ezek a tételek az üvegházi termesztés mellett már fűtött fóliából is származnak, bár itt egyelőre még nem naponta, hanem inkább csak kétnaponta van szedés. A piacon elérhető mennyiség is dinamikusan nő: március első napjai óta már minden nap kapható spárga a ZON és a The Greenery árverési csarnokokban - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Mivel az időjárási előrejelzések szerint a hőmérséklet a következő napokban a szokásosnál kicsit magasabb lesz, hamarosan a fűtött fóliában is megkezdődik a napi szedés, és a piacra dobott mennyiség gyorsan bővül majd. Érdekesség, hogy a déli régióban március közepén betakarították az első szabadföldi spárgát, de egyelőre ennek volumene nem jelentős.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31