Elképesztő árak a lengyel piacokon: ennyiért árulják most az uborkát

Elképesztő árak a lengyel piacokon: ennyiért árulják most az uborkát

agrarszektor.hu
Május végén az uborka (mind az üvegházi, mind a szabadföldi) ára folyamatosan csökkent, és a nagybani ár elérte a  3,00-3,50 PLN/kg (270-320 Ft/kg) tartományt. Ám ez a tendencia június elejével megfordult, és több mint 30%-os emelkedéssel a nagybani árak jelenleg a 4-5 PLN/kg (360-455 Ft/kg) között mozognak, de nagyon valószínű, hogy a drágulás itt még nem ért véget.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A jelenség kiváltó oka az időjárás, pontosabban a csapadék alakulása: az esőzések jelentősen csökkentették az előző hetekben a szabadföldi uborka kínálatát, amelynek ára még az üvegházi uborkáénál is nagyobb mértékben, akár 40-45%-kal emelkedett. De a szabadföldi áru kínálatának beszűkülése az üvegházi tételek árát is megemelte. Nem szabad elfelejteni, hogy az uborkapiacon az árhelyzet nagyon dinamikusan képes alakulni, és akár néhány nap alatt drámaian megváltozhat. A rövid távú előrejelzések szerint a csapadékkal járó hidegebb és felhős időjárás folytatódni fog, így egyelőre az árak stabilizálódására, sőt, talán további emelkedésére kell számítani Lengyelországban - írja a FruitVeB

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?